Ilmoitus: Viron suurin ulkoilmafestivaali viettää juhlavuottaan – festarielämyksiä tarjolla vain parin tunnin matkan päässä!

Õllesummer täyttää 25 vuotta ja juhlavuosi näkyy niin esiintyäjäkattauksessa kuin visuaalisessa puolessa. Tallinnalaistapahtumaan tai vaikkapa Latvian Positivus-festivaalille pääset muutamassa tunnissa Tallink Shuttlella.

Õllesummer Festival / Jelena Rudi

[ILMOITUS]

Õllesummer
4.–6.7.2018
Tallinna, Viro

Õllesummer ei ole vain yksi festivaali muiden joukossa, vaan neljännesvuosisadan ikään tullut instituutio. Se on kasvanut ja kypsynyt vuosi vuodelta nykyisiin mittoihin Viron suurimmaksi ulkoilmafestivaaliksi ja Tallinnan Laulukentälle saapuu heinäkuun ensimmäisenä viikonloppuna jälleen kymmeniä tuhansia juhlijoita.

Õllesummerin ensimmäinen pääesiintyjäluokan ulkomainen artisti nähtiin festivaalilla 10 vuotta sitten. Onkin itseoikeutettua, että kyseinen bändi esiintyy myös 25-vuotisjuhlavuonna. Franz Ferdinand tanssittaa yleisöä 4. heinäkuuta hiteillään kuten Take Me Out, Do You Want To ja This Fire.

Franz Ferdinand julkaisi alkuvuodesta odotetun albuminsa Always Ascending. Se osoitti, että muutaman vuoden takainen yhteistyölevy Sparksin kanssa oli jättänyt jäljen skottien musiikkiin. Singlet Always Ascending, Feel the Love Go ja Lazy Boy soivat kypsemmin kuin ennen, mutta Franz Ferdinandin musiikissa ollut tanssittavan indierockin syke oli tallella.

Õllesummerissa on panostettu juhlavuonna enemmän myös visuaaliseen puoleen. Tämä tulee esille varmasti parhaiten trancelegenda Armin van Buurenin show’n alkaessa 5. heinäkuuta.

Alankomaalaistuottaja ja -dj on tehnyt huikean uran trancen parissa edistäen samalla koko edm-kulttuuria kohti sen nykyistä suosiota. Vaikka elektroninen musiikki olisi vierasta ja van Buurenin nimi ei olisi tuttu, Grammy-ehdokkaana olleen This Is What It Feels Liken tai Another Youn soidessa energinen ja melodinen meininki tulee tarttumaan, etenkin visuaalisesti häikäisevän ympäristön siivittämänä.

Positivus
20.–22.7.2018
Salacgriva, Latvia

Positivus järjestetään Salacgrivan rannikon idyllisissä maisemissa ja hulppeissa puitteissa vain lyhyen bussimatkan päässä Riikasta. Tänä vuonna esiintyjinä nähdään maailmanluokan tähtiä, kuten synkän karismaattinen Nick Cave & the Bad Seeds, anarkistisen konemusiikin konkarit The Prodigy, modernin elektronisen popin suunnannäyttäjät Years & Years ja melankolisen skandipopin kirkkaimpiin nimiin lukeutuva Tove Lo.

Tallinnaan ja Riikaan
Tallink Shuttlen laivat liikennöivät Helsingin ja Tallinnan väliä kuusi kertaa päivässä. Matka kestää vaivaiset kaksi tuntia – juuri passeli aika tehdä ostokset kelluvassa ostoskeskuksessa. Lue lisää aikatauluista tästä klikkaamalla, ja Starin ja Megastarin shoppailumahdollisuuksista tästä.

Tallink tarjoaa edullisia, matkat sisältäviä hotellipaketteja Tallinnaan, ja myös Riikaan matkustava voi yöpyä Tallinkin hotellissa. Myös Airbnb on varteenotettava vaihtoehto konserttireissulaiselle. Lue lisää majoituksesta tästä klikkaamalla.

Oman auton voi ottaa kätevästi mukaan ja kesällä takapenkkiläiset matkustavat ilmaiseksi. Lue lisää tästä klikkaamalla.

Mikäli et matkusta omalla autolla, Tallinnan satamasta pääsee kätevästi Riikaan Superbusin kyydillä kolme kertaa päivässä. Bussimatka kestää 4,5 tuntia.

Europa järjestää Riikaan myös erikoisristeilyn 8.7. Lue lisää tästä klikkaamalla.