Demoefekti 1/2018

Ville-Veikko Liekkinen

Vuoden ensimmäisessä Demoefektissä Ville-Veikko Liekkinen, Flying Cape Experience, Planistry ja Patriot Act.

VILLE-VEIKKO LIEKKINEN

Liekkinen kertoo kirjoittavansa kappaleensa perheen pienimmäisen mentyä nukkumaan, ja artistin hiljainen indie pop onkin niin rauhallista, ettei siihen varmaan nukkuva herää. Joki on kuitenkin tarinana ensivaikutelmaansa selvästi synkempi ja surullisempi. Melkein viisiminuuttinen biisi ansaitsee kestonsa pala palalta rakentuvana ja loppua kohden intensiteettiä keräävänä. Hyvin kirjoitettu, äänitetty ja laulettu biisi. Liekkinen aikoo seuraavaksi keikkailla biisejään pelkistettyinä mies ja kitara -versioina. Varmasti näkemisen arvoinen artisti. Viikon paras.

facebook.com/LiekkinenBand

FLYING CAPE EXPERIENCE

Flying Cape Experience soittaa This Mortal Coilin ja Lycian kaltaista dream popia ja soundeissa on kuultavissa Zola Jesusinkin vaikutteita. Melodioiden ja sävellyksen puolesta sen sijaan liikutaan enemmän Azure Rayn linjoilla. Laulajan hyvä ääni muistuttaa sekin Azure Rayn Orenda Finkia. Biisinä No Lies on orgaanisesti rakentuva ja hyvin sävelletty, mutta This Mortal Coilin kaltaisia muistettavia melodioita tai koukkuja siitä ei löydy. Tunnelman luonti onnistuu kuitenkin Flying Cape Experienceltä hienosti.

facebook.com/FlyingCapeExperience

PLANISTRY

Planistryn Calm Down kuulostaa sellaiselta biisiltä jonka metallibändi laittaa levylleen, jotta joka biisi ei olisi meteliä. Osana isompaa kokonaisuutta biisi voisi toimia, mutta yksittäin kuunneltuna ei oikein pääse oikeuksiinsa. Biisi on hyvin soitettu ja laulettu ja soundit ovat täysin ammattimaista laatua. Ei sävellyksessäkään sinänsä isompaa vikaa ole, mutta kuitenkin yli viiden minuutin kestonsa aikana alkaa vähän puuduttaa. Sovitus on erinomainen ja lauluääni todella vahva.

facebook.com/planistrylpr

PATRIOT ACT

Riihimäen Patriot Act soittaa uudemman Exodusin ja Slayerin kaltaista thrashia. Soundit ovat laihat ja demomaiset ja soiton tarkkuudessa olisi vielä vähän parannettavaa. Kitarasoolo on täysin järjetön niin soitoltaan kuin soundeiltaankin. Itse biisi on kuitenkin hyvä niin sävellyksen kuin simppelien, mutta iskevien riffiensä puolesta. Energiaa myös löytyy kiitettävästi ja lauluääni toimii. Parempi hyvä biisi ja puutteellinen toteutus kuin toisin päin. Paremmin äänitettynä toimisi hienosti.


Soundin Demoefektissä nostetaan joka toinen viikko esiin muutama kiinnostavin demo. Demosetänä toimii Nuutti Heiskala.
Ohjeet demojen lähettämiseen löytyvät täältä.