Demoefekti 22/2018

Tällä kertaa Demoefektissä Andy ja Ostarin helmet, Jäänmurtaja, Gravedancer ja Moonstrux.
3.6.2018 17:19

ANDY JA OSTARIN HELMET

Andy ja Ostarin helmet soittaa erinomaista suomirockia. Pakoon on parhaita perinteitä noudattaen melankolisia melodioita tarttuviin koukkuihin yhdistelevää kitararockia. Sanoituksetkin ovat sopivan arkipäiväisen surumieliset. Vaikka kaikki onkin niin suomirockia kuin pääsee, kuulostaa bändi silti tuoreelta ja omaperäiseltä. Soitto on kaikinpuolin erinomaista ja tyylikäs kitarasoolokin sopii biisiin oivasti. Vain kahdesta asiasta pääsee nipottamaan; nopeammissa kohdissa laulajalla tuntuu olla vaikeuksia pysyä vauhdissa mukana ja soundit voisivat olla puhtaammat. Joka tapauksessa hieno bändi.

facebook.com/andyjaostarinhelmet

JÄÄNMURTAJA

Tampereen Jäänmurtaja soittaa alternative metalia itsevarmalla otteella. Laulun fraseeraus ja biisin rakenne tuovat paikoin mieleen vuosituhannenvaihteen Maj Karman Kauniit Kuvat, joka ei ole ollenkaan huono asia. Laulajalla on biisiin erinomaisesti sopiva ääni. Laulusuorituksessa on agressiivisuutta ja rosoa, mutta melodiat kuitenkin pysyvät puhtaina ja nuotit tarkkoina. Loppupuolen ryttäys on vaikuttavaa ja taustalla soiva kitarasoolo erittäin taitavasti soitettu. Hyvä biisi, hyvää soittoa ja hyvät soundit.

facebook.com/jaanmurtajatre

GRAVEDANCER

Gravedancer soittaa hyvää old school death metalia. Bändi listaa vaikutteikseen mm. Entombedin ja Autopsyn. Joskin soundeissa on kuultavissa vanhaa Autopsya, tuo melodioiltaan ja sointukuluiltaan hitaasti ja raskaasti liikkuva Crawl enemmän mieleen Six Feet Underin ensimmäiset levyt. Laulajan ääni myös muistuttaa aika lailla Chris Barnesia. Soitto on erittäin hyvää. Soundit ovat makuasia. Jos pitää 80-luvun loppua death metalin kehityksen huippupisteenä, on Gravedancerin äänimaailma erinomainen, mutta esimerkiksi uuteen Cannibal Corpseen verrattuna jälki on aika primitiivistä.

facebook.com/gravedancerband

MOONSTRUX

Nu metalia Espoosta. Moonstrux on selvästi Mushroomheadinsa kuunnellut, mutta sävellys ei ihan yllä esikuvansa tasolle. Crush Kill ’n Destroyssa on heitetty seinään kaikenlaista ja katsottu mitä jää kiinni. Parhaiten ovat tarttuneet mushroomheadmaiset pahaenteiset syntikat. Laulu jää liiallisten efektien takia vähän taka-alalle. On tässä hyviä hetkiä, mutta kuuntelijan mielenkiintoa kannattaisi yrittää jatkuvien täyskäännösten sijaan pitää yllä varmistamalla, että biisiin päätyneet osat toimivat.

facebook.com/moonstrux


Soundin Demoefektissä nostetaan joka toinen viikko esiin muutama kiinnostavin demo. Demosetänä toimii Nuutti Heiskala.
Ohjeet demojen lähettämiseen löytyvät täältä. 

 

Lisää luettavaa