Demoefekti 25/2020

Antroposeenin piste.

Tällä kertaa Demoefektissä Antroposeenin piste, Oblivion Beach, Cry For Sanity ja Paraferia.

ANTROPOSEENIN PISTE.

Peili lähtee käyntiin todella paljon uudempaa Deftonesia muistuttavilla kitaroilla, mutta kunnolla liikkeelle päästyään biiisin suomenkielinen alternative metal ajautuu vähän tavanomaisemmille raiteille. Biisi on kuitenkin taitavasti rakennettu ja monipuolisesta ilmaisustaan huolimatta tasapainoinen ja rehellisen oloinen. Soitto pelaa moitteettomasti eikä äänimaailmassakaan ole valittamista, joskin deftonesmaisen tukevat soundit voisivat auttaa raskaampia kohtia jyräämään paremmin. Antroposeenin pisteen ilmaisu on synkkyydestään huolimatta kaunista. Hieno bändi.

facebook.com/antroposeeninpiste

OBLIVION BEACH

Oblivion Beach lokeroituu psykedeelisen hämyisine sabbath jameineen kai johonkin doomiin tai occult rockiin. Jos genret kiinnostavat, löytää Elektrik Forestista paljon lupaavia elementtejä. Kitarasoundit sekoittavat sopivasti modernia ja retroa, ja riffitkin pelaavat erinomaisesti. Dynaamisesti Elektrik Forest on hyvin toimiva biisi, eikä neljän minuutin kestossa ole yhtään liikaa. Ongelmiakin kuitenkin vielä löytyy. Vaikka laulajalla on oikein hyvä ääni, eivät laulumelodiat oikein osu sopiviin nuotteihin. Lisäksi yleisesti ottaen soundit jäävät vähän ohuiksi.

facebook.com/oblivionbeachmusic

CRY FOR SANITY

Cry For Sanity yhdistelee House Of Cardsissa rockia ja elektronisia soundeja. Mukaansatempaava ja melodinen kolmen minuutin biisi muistuttaa paljon AFIa. Myös laulajan ääni kuulostaa aika paljon Davey Havokilta. House Of Cards on todella hyvin rakennettu ja tarttuva biisi, jossa lyhyeen aikaan saadaan mahtumaan luontevasti aika paljonkin erilaisia elementtejä. Oikeastaan ainoastaan puolen välin disturbedmainen nu metal -räppäys ja Kornin Path of Totalityn mieleen tuova lopun bro step -rutistus tuntuvat ylimääräisiltä. Mutta parempi niin päin, että kaikkea on kokeiltu.

facebook.com/Cryforsanity

PARAFERIA

Seinäjoen Paraferian groove metal on kaoottista täysin väärästä syystä. Rytmisesti bändin soitto on niin horjuvaa, että sen puolesta melkein huolestuttaa. Laulun alkaessa alkavat kuitenkin bändin hyvät puolet käydä ilmi. Laulusoundi on aivan erinomainen ja istuu musiikkiin todella hyvin, tehden muuten aika paljon Devildriveria muistuttavasta ryttäyksestä astetta raskaampaa. Sävellyksenä Loppuunajettu on asiantuntevaa jälkeä, joskaan ei kovin ikimuistoinen. Bändin oikeastaan ainoa ongelma liittyy soittoon, mutta tässä genressä sen pitäisi ehdottomasti olla tiukempaa.

facebook.com/paraferia


Soundin Demoefektissä nostetaan joka toinen viikko esiin muutama kiinnostavin demo. Demosetänä toimii Nuutti Heiskala.
Ohjeet demojen lähettämiseen löytyvät täältä.