Demoefekti 30/2017

Tämän viikon Demoefektissä Distress of Ruin, WithOut, Primal ja Pyhä Sylvi.

Distress of Ruin

DISTRESS OF RUIN

Joensuun Distress Of Ruin soittaa teknistä melodeathia djent-mausteilla. Vaikka soittotaitoa selvästi löytyy, ei biisi kuitenkaan missään vaiheessa mene kikkailun puolelle. Laulun ja riffien rytmit kietoutuvat toistensa ympärille erittäin luontevasti monimutkaisemmissakin kohdissa ja kaikki ratkaisut tukevat biisiä. Jos musiikki on tarkkaan harkittua ja tyylikästä, sanoitukset sen sijaan vaikuttavat aika nopeasti kirjoitetuilta. Epiphanysta ei ehkä olisi kannattanut tehdä lyric videota.

facebook.com/distressofruin

WITHOUT

Tampereen WithOut soittaa raskasta alternative rockia. Laulajan vahva ääni tuo mieleen KidneyThievesin Free Dominguezin. Musiikillisesti bändillä on enemmän yhteistä Finger Elevenin kaltaisten post grunge -bändien kanssa. Soundit ovat erittäin lämpimät ja ammattimaiset ja soitto pelaa moitteettomasti. Itse biisi on taitavasti rakennettu ja dynaamisesti toimiva. Se ei ole liian simppeli, mutta siinä ei myöskään ole mitään ylimääräistä. Ehkä vahvempaa koukkua tai kertosäettä olisi toivonut, mutta erittäin hyvä näinkin.

facebook.com/withoutbandfinland

PRIMAL

Primal soittaa Entombedin tyylistä raskaan metallin ja rockin hybridiä. Napalm Strikea kantavassa kitarakuviossa on vähän viikinkimetallivivahdettakin. Se on mielestäni ylimääräinen elementti. Motörheadmainen perusruttaus onnistuu Primalilta niin hyvin, että sen kannattaisi keskittyä siihen ja pitää biisi mahdollisimman simppelinä. Toinen parannusta kaipaava osa-alue olisi miksaus. Tukevimmilla soundeilla biisistä saisi vielä enemmän irti. Energiaa, asennetta ja tyylitajua kuitenkin riittää. Kitarasoolokin on biisiin täydellisesti sopiva.

facebook.com/primalforces

PYHÄ SYLVI

Pyhän Sylvin raskas alternative rock tuo mieleen Sielun Veljien 80-luvun tuotannon niin melodioidensa kuin asenteensakin puolesta. Soundit ovat enimmäkseen erittäin hyvät. Varsinkin basso kuulostaa hienolta. Soitto on kuitenkin vähän epätarkkaa, joten biisistä ei saada täyttä tehoa irti. Myös lauluosuudessa on häiritsevää ässävikaa. Vaikea sanoa onko vika laulajassa vai laulun äänityksessä. Muilta osin erittäin hyvä laulusuoritus on biisin paras elementti, joten toivottavasti kyseessä on vain äänitystekninen ongelma.

facebook.com/psylvi


Soundin Demoefektissä nostetaan joka toinen viikko esiin muutama kiinnostavin demo. Demosetänä toimii Nuutti Heiskala.
Ohjeet demojen lähettämiseen löytyvät täältä.