Demoefekti 39/2023

Tällä kertaa Demoefektissä Hammerland, Seuraaja, Chainline ja Kituma.
1.10.2023 15:52

HAMMERLAND

Vaasan Hammerland kertoo viitteessään Upper Handin sisältävän Lynyrd Skynyrd -vaikutteita. Niin sävellyksessä, sovituksessa kuin sanoituksissakin onkin kuultavissa selviä southern rock -vivahteita. Hammerland kuitenkin soittaa Skynyrdin rennon tyylin sijaan tarkkaan ja napakasti kuin hard rock -bändi. Lopputuloksena Upper Hand kuulostaakin vähän kuin Skynyrdin ja Guns ’N’ Rosesin sekoitukselta, joka ei ole lainkaan huono asia. Biisi on hyvin sävelletty eikä sisällä turhia osia. Sovituksen dynamiikka jää lopulta vähän liian tasapaksuksi, mutta se on ainoa valituksen aihe. Hieno bändi.

facebook.com/Hammerlandband

SEURAAJA

Ensimmäisenä huomio kiinnittyy Seuraajan poikkeuksellisen hyvään nimeen. Oululaistrio kysyy viitteessään “kuinka toimii yhdistelmä grungea, häiriintynyttä saksofonia ja räppiä?” Mustan kappaleen kulmikkaat riffit ja vapaamuotoinen kappalerakenne kuitenkin tuovat enemmän mieleen Toolin ja YUP:n kaltaisen taiderockin kuin grungen. Lopulta vastaus bändin kysymykseen on valitettavasti “ei kovinkaan hyvin.” Faith No Moren alkuaikoja jäljittelevä räppäys ei oikein toimi, eikä bändi pysty tuomaan tempojen ja tunnelmien vaihtelulla kikkailevaan biisiinsä minkäänlaista koheesiota.

seuraaja.com

CHAINLINE

Chainline on malliesimerkki bändistä joka ei tunnista omia vahvuuksiaan. Me on erinomaisesti sävellettyä ja sovitettua melodista metallia. Bändi kuitenkin päätti lähettää sanoitukset biisin mukana. Niistä käy lähinnä ilmi ettei kirjoittaja osaa englantia. Bändin toinen ongelma on laulusuorituksessa ja sen miksauksessa. Laulu ei pysy mukana sävellyksen hyvin rakennetuissa dynamiikan muutoksissa. Lisäksi muuten erittäin hyväsoundisen biisin laulu on miksattu aivan liian äänekkääksi, joka rokottaa raskaiden riffien tehoa. Chainline soittaa kuitenkin erittäin hyvin ja sävellys on mainio.

facebook.com/chainlineband

KITUMA

Oululainen Kituma soittaa suomenkielistä melodista death metalia. Raha ja Valta polkaisee liikkeelle lupaavan raskailla thrash-riffeillä, mutta sitten homma alkaa hajota käsiin. Syntikat ja puhdas laulu tuntuvat taistelevan kitaroita ja rumpuja vastaan sen sijaan että tukisivat niitä. Kun kertsissä yritetään viedä biisiä karjutulla laululla taas raskaampaan suuntaan, tippuu koko hommalta pohja. Vokalistin ääni ei taivu rankempaan ilmaisuun eivätkä kertsin taustat lisää ollenkaan intensiteettiä säkeistöihin verrattuna. Lahjakkuus paistaa läpi, mutta projekti on selvästi vielä alkuvaiheissaan.

facebook.com/kitumaband


Soundin Demoefektissä nostetaan joka toinen viikko esiin muutama kiinnostavin demo. Demosetänä toimii Nuutti Heiskala.
Ohjeet demojen lähettämiseen löytyvät täältä. 

Lisää luettavaa