Demoefekti 48/2022

Tällä kertaa Demoefektin syynissä Vanai, Rage of Rabbits, .poolboys ja Piennar.
28.11.2022 12:38

VANAI

Hämeenlinnan Vanai on ennenkin lähettänyt Demoefektiin erittäin laadukasta materiaalia. Hukanhaudan perusteella korkeaa tasoa ollaan vielä pystytty nostamaan. Bändi tuntuu entistäkin itseluottavaisemmalta. Thrashaavasti käyntiin polkeva biisi saa gojiramaisen kulmikkaat riffit, pohjoismaalaisen melankoliset laulumelodiat, armottomasti takovat tuplabassorummut ja suomirockin tuntumaan aivan luontevasti samaan soppaan kuuluvilta elementeiltä. Vanain kehitystä on hauska seurata, koska jo valmiiksi hieno ja ennakkoluuloton bändi tuntuu jatkuvasti suuntaavan vain ylöspäin. Viikon paras.

facebook.com/vanaiband

RAGE OF RABBITS

Pirkanmaan Rage of Rabbits yhdistelee grungea ja alternative rockia perinteisempään hard rockiin onnistuneesti. Spirits alkaa todella mukaansatempaavalla rumpukompilla ja kingsofleonmaisesti maalailevilla säkeistöillä. Kertseihin saadaan soundgardenmaista ilmettä vahvan laulusuorituksen ja iskevien kitarariffien avulla. Bändi kertoo saatteessaan tavoitteekseen soittaa omassa autotallissa musaa josta itse tykkää. Vastaavasti Spirits tuntuukin aidosti musiikin takia tehdyltä musiikilta. Jos jostain pitää valittaa, niin viisiminuuttinen biisi on ehkä hitusen ylipitkä. Näinkin silti erinomainen.

facebook.com/RageofRabbits

.POOLBOYS

Tampereen .poolboys soittaa The Jesus and Mary Chainin kaltaista särön ja kaikuefektien kyllästämää noise popia. .poolboysillä homma ei kuitenkaan ihan pysy kasassa skotlantilaisiin verrattuna. Vähän epätarkka soitto muuttuu kaikuefektien takia aika sekavaksi. Bändin soundi on hyvä ja biisissä on äänimaailmaan hyvin sopivia melodioita. Vaikka lopputulos jääkin liian kaoottiseksi, sävellys on kuitenkin hyvä, eikä Demoefektissä ole toista vastaavan soundin omaavaa bändiä tullut vastaan. .poolboys on siis erittäin lupaava tapaus, mutta ei ehkä vielä ihan täydessä loistossaan.

facebook.com/a11aspojat

PIENNAR

Tampereen Piennar soittaa suomenkielistä alternative rockia. Valon ensisäteet alkaa lupaavasti todella hyväsoundisella ja taitavasti soitetulla groovella. Laulusuorituksen alettua alkaa kuitenkin myös biisin alamäki. Laulajan ääni on aika vaisu ja monotoninen, eikä se oikein osu sopiviin nuotteihin. Kuusiminuuttisen biisin jatkuessa myös sävellykselliset ongelmat alkavat käydä ilmeisiksi. Toteutus on soittoa ja soundeja myöten aivan erinomainen, mutta materiaalissa olisi parantamisen varaa.

facebook.com/piennarmusiikki


Soundin Demoefektissä nostetaan joka toinen viikko esiin muutama kiinnostavin demo. Demosetänä toimii Nuutti Heiskala.
Ohjeet demojen lähettämiseen löytyvät täältä. 

 

Lisää luettavaa