Demoefekti 52/2019

Vuoden viimeisessä Demoefektissä Arpia, Blayann Babes, I AT LAST ja Russian Radio.

ARPIA

Keravan Arpia on ennenkin lähettänyt Demoefektiin erinomaista pop punkin ja suomirockin sekoitustaan. Nyt noihin genreihin voisi lisätä alternative metalinkin, sillä Tuhat tuntia terapiaa on therapy?maisen raskas biisi. Kuten ennenkin, Arpia on sävellyksellisesti poikkeuksellisen taitava yhtye. Bändiä aiemmin vaivanneet vähän demomaiset sounditkin ovat väistyneet ja Tuhat tuntia terapiaan entistä raskaampi äänimaailma kuulostaa todella hyvältä. Soundit ovat edelleen pelkistetyt, mutta tasapainoisemmat ja sävellystä tukevat. Biisin kertosäe on aivan mainio. Lisää tätä.

facebook.com/arpiarocks

BLAYANN BABES

Joensuulaisen Anne Vänttisen sooloprojekti Blayann Babes on piristävän omaperäistä musiikkia. Find Messa yhdistyy 90-luvun alternative metal ja 70-lukuinen singer/songwriter -meininki. Crazyhorsemaisen itsevarma sävellysjälki, aliceinchainsmaiset harmoniat ja Vänttisen courtneylovemaisen käheä ääni luovat erittäin hyvän kokonaisuuden. Sovitus on todella tarkoituksenmukainen, soitto hyvää ja soundit tyylikkäät ja tasapainoiset. Esimerkiksi kaikuefektiä käytetään juuri sopivasti. Vänttinen on erinomainen laulaja ja säveltäjä. Find Messa ei ole mitään moitittavaa.

facebook.com/blayannbabes

I AT LAST

Järvenpään I AT LAST soittaa esimerkiksi Convergeen verrattavaa aggressiivista metalcorea. I AT LASTin ote on kuitenkin salemilaisia suoraviivaisempi ja metallisempi. Soitto on tarkkaa ja iskevää ja soundit raskaat ja tasapainoiset, joskin kertsit korkeampine lauluosuuksineen menettävät vähän intensiteettiä. Viisiminuuttisena Launch Gone Wrong tuntuu vähän ylipitkältä. Lisäksi sanoitukset ovat liian sattumanvaraiset oikeuttamaan lyric videota. Parhaimpina hetkinään I AT LAST kuitenkin toimii niin erinomaisesti, että bändille voi ennustaa valoisaa tulevaisuutta.

facebook.com/iatlastband

RUSSIAN RADIO

Russian Radio yhdistelee kitararockia ja 80-lukuista new wavea. Sävellyksenä Washing Machine varastaa parhaat palansa New Orderin Blue Mondaylta. Kertosäkeissä biisiä viedään täysin eri suuntaan ja kokonaisuus hajoaa. Kertsit eivät myöskään toimi yhtä hyvin kuin moderneja soundeja ja newordermaisia melodioita yhdistelevät säkeistöt. Russian Radiolla on hyvä soundi, mutta enemmän omaperäisyyttä kaipaisi. Laulajan englannin lausumisessa olisi myös parantamisen varaa.

facebook.com/russianradioband


Soundin Demoefektissä nostetaan joka toinen viikko esiin muutama kiinnostavin demo. Demosetänä toimii Nuutti Heiskala.
Ohjeet demojen lähettämiseen löytyvät täältä.