Hiplaustatsia testaamassa – Hemmon testissä Korg RK-100S Keytar

Olalla roikutettavia proluokan kosketinsoittimia on tarjolla hyvin vähän. Korg RK-100S Keytar on puurunkoinen, mutta kevyt kolmen oktaavin kannettava kiipparisyntsa. Vehkeessä on kaksi ribbon-kontrolleria, joilla voi tehdä livenä levottomia modulaatioita ja ulinoita. Keytarin koskettimistossa on täydellinen hiplaustatsi, jos sellaisesta pitää. Mustat koskettimet ovat oudon matalat.

Kioski sisältää 200 takuuvarmaa ja kelvollista Korg-soundia, pianosta urkuihin ja syntikkaujelluksiin. Soundeja pystyy tosin muokkaamaan vain ulkoisella editorilla, mutta säädettäviä parametrejä on riittävästi. Volumesäädin on ehdottomasti väärässä paikassa. Sen tulisi olla vasemmalla säätökahvan päässä. Vocoder on hieman outo laite kannettavassa, koska silloin pitäisi olla myös laulumikki. Vaikka hihnatappi ei ole ulostulojakin vieressä, niin silti pitää olla kulmajohto. Tavallinen johto rutistuu littuun.

Keytar on aika selkeästi showvehje, mutta ei luonut testissä kovin vankkaa vaikutelmaa. Tuli fiilis, että laite saattaa hajota, jos sitä rääkkää tosi kovaa. Myös täysikokoisia hieman pienemmät näpyttimet pitävät varpaillaan. Kyllä keikalla pitäisi saada olla vapaasti eikä joutua jäkittämään että osuuko se sormi näpykkään vai ei.

Tämä on kornista logosta huolimatta hienon näköinen kiippari, varsinkin punaisena. Hinta (noin 700 euroa) on ehkä aavistuksen yläkanttiin. Toisaalta nyt kosketinsoittelijakin vapautuu eturiviin iskemään vosuja. Love is all around!

Lisätietoja: korg.com