Kahtiajakautuneessa maailmassa – Lauantailekana Juustopäät: Miinuksella

"Paluumme myötä kuulimme keikoilla fanien tarinoita siitä, miten Juustopäät auttoi heitä selviämään teini-iän vaikeuksista."

Juustopäät vuonna 2016.

Lauantailekat ovat meneviä ja tunnelmallisia kotimaisia ralleja. Ei raja-aitoja.

Juustopäät-yhtye aktivoitui monien 1990-luvun pop-punkkareiden iloksi pari vuotta sitten uusiutuneella kokoonpanolla. Nyt oli aika aktivoitua jälleen ja tuupata maailmaan tänään Lauantailekanamme mouruava Miinuksella-vyörytys.

– Paluumme myötä kuulimme keikoilla todella paljon fanien tarinoita siitä, miten Juustopäät auttoi heitä selviämään teini-iän vaikeuksista. Muun muassa sen takia keikoille palaamisen ja edellisen levyn ilmestymisen jälkeinen into tehdä uutta musiikkia on vain kasvanut, Jani ”Jansku” Tanskanen avaa.

Aivan Miinuksella-biisin edustamissa tunnelmissa emme ole Juustopäitä aiemmin tavanneetkaan. Mitäs nyt?

Miinuksella kertoo kahtiajakautuneesta maailmasta ja siitä, että jokainen voi vaikuttaa omilla valinnoillaan siihen, ollaanko tässä plussalla vai miinuksella. Biisin herkkä tunnelma valaa toivoa tulevaisuuteen ja uskoa siihen, että myös hyviä asioita tapahtuu, mies jatkaa.

Nyky-Juustopäiden kokoonpanossa vaikuttavat rumpali-laulaja Tanskasen lisäksi Harri ”Hade” Tuovinen (laulu ja basso) sekä Egotrippi-, The Rasmus- ja Jonna Tervomaa -yhteyksistäkin tuttu Tero ”Terttu” Arnberg (kitara). Herroilla on työn alla koko nivaska uusia kappaleita tulevaisuudessa siintävälle Juustopäät-pitkäsoitolle.

Lauantaileka Juustopäät: Miinuksella

Knoppi: Juustopäät-äänilevyjä on tähän päivään mennessä myyty rapiat 40 000 kopiota.

Parhaan soundtrackin lauantai-iltaan tarjoaa Parasta juuri nyt -soittolistamme: