Nuoret ja raikkaat: Blackment

Death metalia äidin reseptistä.

Blackment. Kuva: Juno Ruokangas

Nuoria, raikkaita ja rakastuttavia. Sellaisia artisteja ja yhtyeitä maassamme on monia, etkä ehkä ole koskaan kuullutkaan heistä. Vielä.

Blackment on vuonna 2014 perustettu, kuuden 20-vuotiaan nuorukaisen muodostama metal-orkesteri Hyvinkäältä.

”Melodia on aina läsnä jossain muodossa, oli laulu sitten puhdasta tai örinää.”

Soitetaan melodista metallia ilman sen kummempia rajoitteita genren suhteen. Melodia on aina läsnä jossain muodossa, oli laulu sitten puhdasta tai örinää, kitaristi Saalas Ruokangas (kuvassa kolmas oikealta) kertoo ja jatkaa:

Meidän esikuvina on bändejä ja artisteja aina Musesta Arch Enemyyn.

Ensimmäisen, In The Dark -nimisen ep:nsä Blackment julkaisi kuluvan vuoden elokuussa. Nuorissa ja raikkaissa tarjolla on tuon pikkukiekon nimibiisi, jonka syntyprosessia Ruokangas avaa seuraavasti:

In The Dark sai alkunsa siitä, kun mun äiti löi mulle sanoitukset käteen ja käski tehdä death metal -henkisen biisin. Otin kitaran käteen ja hetken päästä huomasin soittavani kappaleen hieman Norther-vibaista alkuriffiä. Meni vartti ja biisi oli valmis. Tää kertoo siitä, kun valo ottaa vallan pimeydestä. Kukin voi tulkita omalla tavallaan tarkemmin. Haluttiin kappaleelle lyriikkavideo, ja kun oltiin nähty kaverimme Maissi Uusitalon videoita ennenkin, päätettiin pyytää häntä hommiin.

Nuoret ja raikkaat Blackment: In The Dark (ohj. Maissi Uusitalo)

Tulevaisuudessapa mitäpä?

Loppuvuosi on tarkoitus kirjoittaa uusia biisejä ja treenata. Alkuvuosi 2017 pyhitetään keikkailulle, kun rumpalimme ja basistimme pääsevät intistä pois. Haaveenamme on äänittää täyspitkä debyyttilevy niin pian kuin mahdollista. Biisejä meillä on ep:llä olleiden lisäksi valmiina jo ainakin yhden täyspitkän verran.

Blackment on:

Sami Korpikoski (laulu)
Saalas Ruokangas (kitara)
Allan Välimaa (kitara)
Väinö Huhtanen (basso)
Riku Mälkiä (koskettimet)
Akseli Aalto (rummut)

P.s. Blackmentin YouTube-kanavalta löytyy In The Darkin lisäksi toinenkin kappalemaistiainen nimeltään At The Edge Of War. Sami Korpikosken puhtaampaa ilmaisua sisältävän raidan pariin voit klikata suoraan tästä.

Kaikkiin Nuoret ja raikkaat -sarjassa esiteltyihin artisteihin ja yhtyeisiin pääset tutustumaan täällä.

Jos tiedät kuka tai mikä yhtye olisi nuori ja vieläpä raikas, harrasta hyvyyttä ja vinkkaa asiasta meille:

Hups! Emme löytäneet lomakettasi.