Vittuilua

Vittuilu on taitolaji. Toiset osaavat sen paremmin kuin toiset, sekä kollektiivisella että yksilötasolla. Britit ovat historiallisesti olleet tuossa hommassa aika hyviä. Siis puhumaan toisista pahaa viihdyttävällä ja terävällä tavalla. Tässä NME:n kokoelma alan helmiä musiikin maailmasta.

www.nme.com/photos/the-most-vicious-put-downs-in-music/128135/1/1

Taso on lievästi sanottuna vaihtelevaa. Ja varmasti NME:n taunoilta on moni hieno lohkaisu jäänyt löytämättä. Tai kyseisen lehden kohdalla lienee todennäköistä etteivät vaan ole tajunneet…

Joskus vuonna 1999 tai 2000 Giant Robotin Oulun keikan jälkeen kun keskustelimme Maako Härösen kanssa siitä tarkoittaako se, että yksi yleisön jäsen vaihtoo keikan aikana jalkaa siirtäessään tuoppia kädestä toiseen sitä että porukka oli keikasta ihan pähkinöinä vai ei, ajattelimme voisi olla hauskaa viritellä jotain Blur vs Oasis-tyylistä vastakkainasettelua Suomen popparien keskuuteen. Näin jälkeenpäin ajateltuna Giant Robot vs Aknestik ei voinut toimia monesta syystä. Ja joka tapauksessa homma jäi kun emme osanneet päättää kumpi toivoo toisen kuolevan AIDSiin. Ehtivät Aknestikit sentään verrata Urban International-biisiä Steve Kekanan tuotantoon Soundin edesmenneellä sinkkupalstalla, joten jäi siitä jotain käteen.

Tässä voisikin nyt sitten peräänkuuluttaa enemmän verbaalista sadismia Suomenmaahan. Te meikkaavat bändinuoret! Haukkukaa toistenne kajaleja ja nahjahousuja!

Ja kaikki hyvät piruilut tänne…