ABHORRENCE: Completely Vulgar

ABHORRENCE
Completely Vulgar
Svart

Kaikista viime aikoina haudasta kaivetuista kahdenkymmenen vuoden takaisista metallijutuista tämä on ehdottomasti kovin, jo siksi että tuli vähän takavasemmalta. Asuin silloin muualla eikä minua alkanut metalli muutenkaan kiinnostaa ennen kuin löysin 1990-luvun puolivälissä, 25-vuotiaana Metallican Master Of Puppetsin ja Entombedin Wolverine Bluesin. Eli Abhorrence oli nimenä tuttu lähinnä muutaman kaverin puheista. Ja sekin viime vuosilta.

Completely Vulgar sisältää bändin julkaiseman seiskatuumaisen ep:n, Vulgar Necrolatry-demon, livevedon Turusta vuodelta 1990 ja treeninauhan samalta vuodelta. Paketti on kova. Vihkosessa entiset, tahoillaan kaikkialle Amorphiksesta Hesariin päätyneet jäsenet muistelevat nuoruusvuosiaan. Mielenkiintoista luettavaa. Sanakirja kädessä tehdyt, kalmanhajuiset sanoitukset ovat myös mukana.

Parasta on silti musiikki. Abhorrence oli selvästi uskomattoman kova bändi. Levyltä huokuvan ener­gian määrä on juuri niin mielisairauden rajamailla häilyvää kuin noin 16-vuotiailta voi odottaa. Ensimmäiset viisi kappaletta ovat täysin suvereenia toimintaa. On täytynyt olla aika älytön tunne kirjoittaa Caught In A Vortexin tasoinen kappale teininä Vantaalla ja soittaa bändissä, joka vetää sen tällaisella palolla.

Näin tehdään kulttuurityötä!