Arvio: Devildriverilla ei tunnu olevan enää mitään sanottavaa jäljellä – levyt laimenevat laimenemistaan

Arvio julkaistu Soundissa 5/2023.
Kirjoittanut: Nuutti Heiskala.

Arvio

DevilDriver
Dealing With Demons Volume II
Napalm

Coal Chamberin viehätys perustui bändin usein riitaisiinkin sisäisiin jännitteisiin laulaja Dez Fafaran ja kitaristi Meegs Rasconin vetäessä sen musiikkia vastakkaisiin suuntiin. Lopulta bändi hajosi vuonna 2003 samaisiin jännitteisiin ja Fafara perusti Devildriverin.

Toisin kuin Coal Chamber, Devildriver on alusta asti ollut sataprosenttisesti Fafaran bändi. Se löysi toisella levyllään The Fury Of Our Maker’s Handilla (2005) soundinsa ja siinä ollaan pysytty. On aika kuvaavaa, ettei bändin soundi ole muuttunut piiruakaan vaikka Fafara on tätä nykyä bändin ainoa alkuperäisjäsen.

Edeltäjiensä tavoin Steve Evettsin tuottama Dealing With Demons Vol. II on Devildriverin faneille liiankin tuttua kauraa; erittäin hyväsoundista ja tarkasti soitettua keskitien groove metalia.

Vaikka pintapuolisesti kaikki on edelleen oikein hyvällä tolalla, on Devildriverin kappalemateriaali hienojen The Fury Of Our Maker’s Handin ja The Last Kind Wordsin (2007) jälkeen levy levyltä laimentunut, eikä bändillä tunnu olevan vuonna 2023 enää mitään sanottavaa jäljellä.

Jospa jälleen aktivoitunut Coal Chamber korvaisi aikansa eläneen DevilDriverin ja tekisi jatkoa erinomaisen häijylle Rivalsille (2015).

Lisää luettavaa