BIG PHARMA: Freedom Juice

BIG PHARMA
Freedom Juice
Fullsteam

Hetkisen mittaiselta tauolta tänä kesänä palaavan Disco Ensemblen jäsenet ovat pitäneet itsensä kiireisinä. Bändin laulaja Miikka Koivisto on tehnyt musiikkia Hisser-projektinsa kanssa, basisti Lasse Lindfors on tuottanut Hisseriä ja esiintynyt bändin keikoilla – ja nyt kitaristi Jussi Ylikoski on julkaissut levyllisen elektronista musiikkia Big Pharma –nimen alla.

Asiaan vihkiytyneille albumin sisältö ei tule yllätyksenä: levyn kymmenestä kappaleesta viisi on julkaistu jo aiemmin. Tarjolla on tyylipuhdasta tanssi-electroa nopeilla rytmeillä, kuivilla soundeilla, vocoder-lauluilla ja komeilla kertosäkeillä. Vierailijalista on laadukas ja jopa yllättävän hyvin musiikkityyliin sopiva: Ville Malja (Lapko), Ringa Manner (The Hearing, Pintandwefall), Heikki Petrell (Stockers!) ja Miikka Koivisto.

Niin että eihän tällä kokoonpanolla voi huonoa tehdä. Pääosin Ylikosken kotistudiossa luodun albumin soundimaailma ei tihku monikansallista kaupallisuutta, mutta on kaukana demomaisesta makuuhuonepuuhastelusta. Tarttuvimmat biisit (Suburban Trap, United By The Night) ovat melodisesti niin laadukkaita, että jossain toisessa yhteydessä ne voisivat olla suuriakin hittejä.