FOLKSWAGEN: Matkaselän asemalla

FOLKSWAGEN
Matkaselän asemalla
Pilfink

Kun Santtu Karhu & Talvisovat laulaa Karjalasta karjalaksi Venäjällä, niin joensuulainen Folkswagen tutkailee karjalaisuutta itärajan tällä puolella. Timo Munnen ja Suonna Konosen muodostaman Folkswagenin albumilla kaksikkoa avustaa iso joukko ystäviä ja kylän miehiä.

Matkaselän asemalla -levyllä Folkswagen pohtii karjalaisuutta useista näkökulmista ja aina syvälle sisäistetysti. Mukana on historiaa ja tätä päivää, luontoa ja kaupunkielämää, keskeisimpänä neliosainen Petroskoi -kokonaisuus. Munnen, Konosen ja vieraidensa akustisvoittoinen musisointi huokuu kauttaaltaan oivallista pelimannisuutta. Albumi on varsin verevää country & easterniä.

Folkswagenin debyytti etenee kuin radio-ohjelma, jonka päätteeksi Santtu Karhu toimii dj:nä esitellen juuri kuullut laulut ja niiden esittäjät. Kaupunki tervehtii 300-vuotiasta Pietaria. Suonna Konosen Rajakontu bluesia seuraa Matti Kassilan Päämaja-elokuvan sound-trackilta löydetty Jaakko Salon ja Saukin sotakommentti Marskinpa miehiä. Venäläinen luonto ylistää kohdettaan Heikki Valpolan sävelin ja Jevgeni Jevtushenkolta suomennetuin tekstein. Livenä junassa taltioituun Petroskoi-jaksoon sisältyvät muun muassa Matti Jurvan ja Tatu Pekkarisen laatima Äänisjärven jäällä ja Santtu Karhun Syvysharmavus.

Folkswagenin ensialbumi on koreilemattomine toteutuksineen ehdottoman ihmisläheinen levy, joka lunastaa paikkansa karjalaisuuden puolestapuhujana varhaisen Värttinä-tuotannon ja Santtu Karhu & Talvisovat -yhtyeen Hyvästi Karjalan rinnalla.