GONZALES: Presidential Suite

GONZALES
Presidential Suite
Kitty-yo

Gonzales (aka Jason Beck) on Kanadassa syntynyt juutalainen MC, joka hengailee nykyisin Berliinin underground-porukoissa ja levyttää paikalliselle Kitty-Yo-merkille. Gonzales on showmies, jota on mahdoton lokeroida mihinkään genreen. Lähin vertailukohta lienee niin ikään Kitty-Yolle levyttävä Peaches, joka myös vierailee albumilla. Gonzalesia on joskus kuvattu Eminemin ja Beckin risteytymäksi. Määrittely ei ole huono.

Presidential Suite on Gonzalesin kolmas albumi. Safariasuihin pukeutuva Gonzales yhdistelee ironisten riimiensä alle vaivattomasti vaikutteita yhtälailla musikaaleista, kasaridiskosta kuin Princeltä. Gonzalesilla on tyylit ja riimit niin sanotusti hallussa. "I got an extra testicle, but you're sceptical, about spectacle, these days bad taste is so delectable", tiputtelee tyyppi Take Me To The Broadway -singlellä. Upeasti rullaava hitinpoikanen olisi ansainnut suuremmankin huomion.

Gonzalesin tapauksessa, niin kuin konseptiartistien kanssa yleensäkin, aiheuttaa kokonaisen albumin kuuntelu kuitenkin ähkyn. Pienemmissä erissä Gonzales on hieno MC.