JUICE LESKINEN GRAND SLAM: Kuopio-Iisalmi-Nivala

JUICE LESKINEN GRAND SLAM
Kuopio-Iisalmi-Nivala
Johanna

Marraskuussa 1983 telakalle jäämässä ollut Juice Leskinen Grand Slam oli yksi maan suosituimmista orkestereista. Bändi oli juuri julkaissut oivan tupla-albumin Boogieteorian alkeet, jonka materiaalia keikoilla kuultiin runsaasti, kuten myös biisejä Juicen jo tuolloin pitkältä taipaleelta, sekä sellaisia standardeja kuin Hopeinen kuu ja Dylanin One More Cup Of Coffee.

20 vuoden takainen Grand Slam oli yhtye hyvässä kuosissa, mistä lienee pitkälti kiittäminen sen kapellimestaria Anssi Tikanmäkeä. Miehen sovitukset ovat toimivia ja näkemyksellisiä ja kuusihenkisestä yhtyeestä ja kolmimiehisestä torvisektiosta on saatu paljon irti. Toisenlaista torveilua kuullaan "Ensyklopedia-kerhon" väliraidoilla, jotka ovat armeliaan lyhyitä.

Pakollisista huumori-iskuista huolimatta livetaltioinnin kokonaisuus on melko toimiva. Sellaisista vanhemman pään (Juicen pää oli vanha jo tuolloin) kappaleista kuin Kuopio tanssii ja soi ja Per Vers, runoilija kuullaan onnistuneet versiot ja hieno, pitkälti unohdettu helmi Syvänmeren sukeltaja kuului myös ohjelmistoon, samoin kuin pari levyillä julkaisematonta palaa.

Grand Slamin uusi tuleminen toteutui odotetusti muutamaa vuotta myöhemmin, mutta vaikka Kuopio-Iisalmi-Nivala on (boogie)-teoriassa "vain yksi livealbumi" jolla on myös livealbumien rasitteita, se oikeuttaa olemassaolonsa kovan keikkabändin huippukauden dokumenttina.