KAAOKSEN YSTÄVÄT: Loppu

KAAOKSEN YSTÄVÄT
Loppu
Rytmi-tuote

Tamperelainen Kaaoksen Ystävät toteaa tehtäväkseen tuoda rock takaisin suomirockiin. Lopulla tuo kotimaiselle kentälle palautettava rockin ainesosa on grunge. Musiikkityyli, jonka aallonharja valtavirrassa romahti 20 vuotta sitten Cobainin poismenon myötä. Kaaoksen Ystävien grungepohjainen rock ammentaa riffiensä perustan Nirvanan sijaan toiselta Seattlen suuruudelta – yhä uraansa jatkava Alice In Chains on epäilemättä ja kuultavasti tamperelaisten suurin vaikutteiden lähde.

Asiaan kuuluvasti riffien lisäksi raskaita ovat myös lyriikat. Ulkona helottava kevätaurinko ei juuri Lopun lyriikoissa vilahtele, pohjavire on epätoivoinen, elämä kusee kintuille ja toivonpilkahdukset odottavat lähinnä haudan rauhassa. Laynestanleymaisten piiiitkien vokaalien lisäksi Jukka Ruostilan vokalisoinnista tulee paikoiteillen mielleyhtymiä Ismo Alangon ulosantiin.

Kaaoksen Ystävien vaikuttajat ovat helposti mainittavissa, mutta pelkäksi esikuviensa klooniksi se ei jää. Grungen ja härmärockin ristisiitos on omaperäinen, toimiva ja laadukas yhdistelmä melodia vetoista raskasta rockia, mikä saattaa hyvinkin tuoda grungen soimaan takaisin laajemmaltikin maamme ääniaalloille.