Kadonnut alkuperäistuote – This Wild Lifen hurmos suli kakkoslevyllä

This Wild Life
Low Tides
Epitaph

Pari vuotta sitten kehuskelin näillä sivuilla kalifornialaisen This Wild Life -kaksikon Clouded-debyyttiä peräti neljän tähden edestä.

Valitettavasti vaikea toinen levy vaikuttaa todellakin olevan vaikea. Low Tidesin ongelmat ovat samantyyppisiä kuin tunnetummista yhtyeistä vaikkapa The Posiesin ja Nada Surfin tuoreimmillaan projisoimat: soitanta ja tuotanto on löperöä, tulkinnat innottomia, eivätkä aihiomaiset sävellykset tahdo nousta siivilleen oikein missään vaiheessa.

Siinä missä Clouded vakuutti varhaisteini-iän ensikokemukset mieleen nostavalla ponnekkuudellaan, onnistuu itsesääliväisesti masentunut Low Tides tekemään Kevin Jordanin ja Anthony Del Grosson akustiselle pop punkille saman kuin sokeri tuoreelle kahville: ulottuvuuksillaan hurmannutta alkuperäistuotetta ei ole enää tunnistaa.

Jordanin laulusoundi kyllä puhuttelee edelleen ja Pull Me Outista sekä Break Downista löytyy sävellyksellistäkin jujua, mutta niitä seuraavien seitsemän kappaleen kuuntelu rupeaa olemaan jo siinä määrin pälyilemään pistävää puuhaa, että esimerkiksi American Pie kolmosen katsominen alkaa tuntua kiinnostavalta vaihtoehdolta.