Kaikki biisit kasaan ja pihalle – Lil Uzi Vertin albumin jatko-osa on kuin ylipitkä soittolista

Lil Uzi Vert
Luv Is Rage 2
Atlantic

Lil Uzi Vertin Luv Is Rage 2:a (ensimmäinen Luv Is Rage julkaistiin 2015) kuunnellessa ei voi välttyä ajatukselta, että rap-albumi on selvästi cd-aikakauden muovaama. Vaikka suurin osa musiikista kulutetaankin nykyään digitaalisesti ja fyysisten levyjen osuus on (ainakin cd:iden osalta) pienentynyt huomattavasti, niin rap-albumit pakataan yhä lähes poikkeuksetta lähes levyformaatin tilan käytön kannalta optimaaliseen 80 minuutin mittaan.

Tämä onkin Luv Is Rage 2:n ongelma. Autotune-vibratossa ei säästellä ja 808-basarit napsuvat juuri niin kuin asiaan kuuluu. Parhaimmillaan Lil Uzi Vert on tarttuva ja hiteillään (parhaina esimerkkeinä XO TOUR Llif3 ja The Weekndin nostattama UnFazed) jopa hyvä, mutta kokonaisuutena Luv Is Rage 2 tuntuu ylipitkältä mixtapelta, jolle on heitetty kasaan kaikki vuoden aikana syntynyt materiaali.

USA:ssa viime vuoden kuunnelluimmaksi artistiksi noussut Drake totesi tuoreimman More Life -lättynsä olevansa soittolista, eikä niinkään perinteinen albumi. Ehkä tältä kantilta kannattaisi lähestyä myös Luv Is Rage 2:a – pieninä episodeina kokoillan elokuvan sijaan? Mutta onko hyvä merkki, jos soittolistalta joutuu skippaamaan kolme biisiä neljästä? En usko.