Kaksi indieveljestä, tyttö ja basistit – The Barr Brothers seilaa epämääräisyyksien aallokossa

The Barr Brothers
Queens Of The Breakers
Secret City

Barrin veljekset Brad ja Andrew ovat kanadalaistuneita newyorkilaisia ja soittavat irrottelevampaa rockia The Slipissä. Tällä nimikkeellä keskitytään lauluihin. Ryhmän täydentää (kieli)harpunsoittaja Sarah Page ja kylässä käy kaikenlaista kaveria, lähinnä basisteja.

Muusta materiaalista tummemmalla bluesahtavuudellaan erottuvalla Kompromatilla soittaa malilainen ngoninsoittaja Mamadou Koita. Barrit ovat ennenkin tehneet yhteistöitä malilaisten kanssa. Tässä se kuuluu hienovaraisesti vain paikoin. Peruslinja ankkuroituu lauluharmonioin folkahtavaan, puoliakustiseen indierockiin. Kolmella kappaleella soi jousisektio. Levyn parhaimmistoon kuuluva, eleganttien puhallinten värjäämä Song That I Heard voisi olla Simon & Garfunkelia. Maybe Someday ponnistaa jämäkästi minimalistisella sähkökitarariffillä haikean huuliharpun tuodessa väriä.

Nimiraita muistelee veljesten nuoruutta suruttomammin, mutta monesti laulujen tarinat jäävät aika epämääräisiksi, mikä erottaa levyn todella hyvästä vain hyväksi. Usein tietyllä tapaa liplattavana rytmiikkana manifestoituvan indie-estetiikan ilmeisyyskin hiukan madaltaa syvyyttä, vaikka yleinen pop-sensibiliteetti on korkea.