Levyarvio: Albumillinen timanttisia hajabiisejä – Twenty One Pilotsin monipuolisuus on kaksiteräinen miekka

Twenty One Pilots
Trench
Fueled By Ramen

Twenty One Pilots onnistui raivaamaan tiensä valtavirran tietoisuuteen viimeistään vuoden 2015 Blurryface-crossover-hitillään. Multi-instrumentalisti Tyler Josephin ja rumpali Josh Dunin muodostama yhtye osaa yhdistää tyylissään mystisyyden verhon ja henkilökohtaiselta tilitykseltä tuntuvat sanoitukset tavalla, joka on syystäkin luonut bändin ympärille kiehtovan auran. Ja yleisö on kiittänyt streamauksillaan.

Twenty One Pilots ei edusta mitään tiettyä genreä, mutta siitä on löydettävissä yhteyskohtia myöskin urbaanista musiikista ja rockista innoituksensa saaneeseen Gorillaziin. Trenchillä kaksikko liikkuu suurimman osan ajasta räpin, popin ja rockin välisellä mukavuusalueella lainaten onnistuneesti sävyjä muun muassa reggaesta (Nico And The Niners) ja industrialista (Jumpsuit). Kaksihenkisen bändin kyky keksiä itsensä jatkuvasti uudelleen hämmentää, mutta sillä parhaimmalla tavalla.

Twenty One Pilots jaksaa ällistyttää monipuolisuudellaan, mutta se ei pelasta siltä, että Trench on pohjimmiltaan vain kokoelma hajabiisejä. Trench on kuin mixtape, joka jää jokaisella kuuntelulla kesken. Biisi kerrallaan siltä löytää kuitenkin timantteja.