Levyarvio: Hienoja tuokiokuvia ja melankolista miesitkeskelyä – Doug Paisleyn americana vetoaa tunteisiin

Doug Paisley
Starter Home
No Quarter

Tämän kauniimpaa country folk -levyä on vaikea syyssateiden taustalle kuvitella. Kokenut kanadalaistrubaduuri Doug Paisley ei sinänsä keksi Starter Home -levyllään mitään uutta, mutta hän osaa vedellä juuri oikeista naruista.

Kun karheassa lauluäänessä piisaa kaihoa, lyriikat täyttyvät kaipuusta, kitaranäppäily soljuu hienosti ja vähäeleinen bändi maalailee taustalla ehtaan Nashvillen malliin, on vaikea lähteä kitisemään omaperäisyyden puutteesta.

Muun muassa Bonnie ”Prince” Billyn kanssa kierrellyt Paisley on akustisvetoisten tuokiokuvien mestari. Laji on vaikea, mutta Paisley hallitsee homman hienosti. Esimerkiksi pitkään hissukseen olleen Jakob Dylanin voisi kuvitella olevan samoilla tiluksilla saapastelevalle Paisleylle vihreä kateudesta.

Albumi on omistettu miesitkeskelyn tematiikalle, mistä kertovat kappaleiden nimetkin, kuten Mister Wrong, Drinking With A Friend ja This Loneliness.

Ei muuta kuin antaa itkun tulla. Tällaiselle vilpittömän melankoliselle americanalle löytyy aina sydämistä sijansa. Lopussa Paisley tosin tekee pienen kauneusvirheen Shadows-kappaleella, sillä hän pitää sillä liian hauskaa.

Vaihtoehtoisemman kantriherkistelyn ystävien ei kuitenkaan kannata jättää Paisleyn neljättä levyä tarkistamatta.