Levyarvio: Jamaikalaisrytmejä tamperelaisittain – Funky Kingstonin kyydissä kuullaan litania riemukkaita tarinoita ja vierailevia solisteja

Funky Kingston
Hyvät ja parhaat
Playground

Tässäpä rytmikäs hyvän tuulen levy. Funky Kingston on tamperelainen kokoonpano, ja kuplettien juonena on, että yhtye soittaa vierailevien laulajien kanssa enimmäkseen uusia mutta osin myös aiemmin levytettyjä kappaleita jamaikalaisrytmein. Masa Orpanan ja Sami Sippolan muodostama torvisektio svengaa ja brassailee huimasti ja rytmi on verissä kaikilla, erityismaininnan ansaitsee monissa liemissä keitetty rumpali Juppo Paavola, jolta reggaekin taittuu sujuvasti.

Laulujen tarinat ovat enimmäkseen hauskoja, jopa riemukkaita; Sami Saaren laulama Tytöt kertoo hersyvän tarinan outoja juttuja tehneistä mimmeistä, kännisekoilusta kertoo maukkaasti Niko Ahvonen biisissä Förattu fetsi. Ekologista sarkaa kyntävät onnistuneesti Pauli Hanhiniemen Kasvimaa ja Pelle Miljoonan Neljä vuodenaikaa, neljä sydäntä. Vakavammalta puolelta Tuomari Nurmion Maailmanpyörä palaa toimii uudessa asussaan onnistuneesti.

Kun maailma potkii päähän, pankaa tämä levy soimaan.