Levyarvio: Lauluja vastarinnasta – Marc Ribot etulinjassa!

Marc Ribot
Goodbye Beautiful – Songs Of Resistance 1942-2018
Anti-

Donald Trump on jo presidenttikautensa tässä vaiheessa saanut aikaan paljon pahaa, ja lisää levottomuutta, kaunaa ja vihaa taitaa olla vielä runsain mitoin tulossa, mutta täysin negatiivinen ei saldo sentään ole: ilman Donald Trumpia ei Marc Ribot olisi luonut tätä hienoa Goodbye Beautiful – Songs Of Resistance 1942-2018 -albumia.

Marc Ribot on aikamme monipuolisimpia muusikoita, kitaristi-säveltäjä, joka on seikkaillut musiikin kaikilla alueilla free jazzista rockiin ja kuubalaiseen musiikkiin. Kun hän nousee taiteensa voimin Yhdysvaltain historian huonointa presidenttiä vastaan, ottaa hän koko arsenaalinsa käyttöön.

Palvelukseen on astunut pitkään hiljaiseloa viettänyt Tom Waits, jonka Bella Ciao (Goodbye Beautiful) asettuu ihmisyyden puolelle suvaitsemattomuutta vastaan. Samalla linjalla jatkaa Meshell Ndegeoshell The Militant Ecologist -biisillä. Se pohjautuu vanhaan italialaiseen, fasismin vastaiseen lauluun Fischia Il Vento. Steve Earle tuo puolestaan mukanaan amerikkalaisen folkin pitkän demokraattisen perinteen. Ja onpa mukana laulamassa yksi maahanmuuttaja, nainen, jonka nimeä ei voinut paljastaa. Hän kun pelkäsi Trumpin kannattajien kostoa.

Totisesti me elämme kovia aikoja!