Levyarvio: Mutkatonta punk popia, löysää hardcorea – Hawthorne Heightsin uutuus toimii vain puoliksi

Hawthorne Heights
Bad Frequencies
Pure Noise

Ohiolainen Hawthorne Heights on käynyt läpi niin levy-yhtiöriitoja, miehistönvaihdoksia kuin traagisen kuolemantapauksenkin, kun kitaristi Casey Calvert menehtyi lääkemyrkytykseen kesken kiertueen. Musiikkinsa soi silti lämpimänä kuin keskilännen keskipäivän aurinko ja viestinsä on positiivinen, voimaannuttavakin. Onkin harmi, että yhtyeen kuudes kokopitkä on tuotettu tasapaksuksi ja laimeaksi, tarttumapintoja viimeiseen asti hioen.

Kun Hawthorne Heigths malttaa pysyä punkpop-vaihteella, sen musiikki on mutkatonta ja miellyttävää. Kun päälle ajoittain käännetään hardcore-vaihde, löysempää läpsyttelyä saa hakemalla hakea. Videokappale Just Another Ghost sisältää tarttuvan kertosäkeen vain pudotakseen mitä ankeimpaan, puolentoista tahdin mittaiseen breakdowniin. Pink Hearts -rallattelu yrittää parhaansa mukaan yllyttää tanssimaan mutta kompastuu liian hitaaseen tempoonsa. Tämä bändi ei yksinkertaisesti osaa rokata.

Bad Frequencies ei ole huono levy, se on vain kertakaikkisen särmätön: vääriä taajuuksia tai korviin särähtävää rosoa ei löydä etsimälläkään.