Levyarvio: Näihin koukkuihin jää kiikkiin – Lizzy Bordenin uusin soi iloisesti duurissa

Lizzy Borden
My Midnight Things
Metal Blade

Kun Lizzy Borden ponkaisi uransa liikkeelle 80-luvun alkupuolella, se liitettiin usein glam rockiin, vaikka yhtyeen lähestymistapa oli selvästi hevimetallia. Sen sijaan tuoreella levyllä bändi vaikuttaisi olevan enemmän glamia kuin koskaan.

My Midnight Things on melodisesti vahvaa työskentelyä bändiltä, jonka musiikki soi perin usein duurissa. Harmoniat ovat kuohkeita ja bändi on otteissaan napakan ripeä. Yhtyeen melodiat lähentävät bändiä jopa pop-vaikutteiden suuntaan, mutta Lizzy Bordenin rouheus tasoittaa tietä selvästi rockimman ilmaisun äärelle. Bändin uutuus muistuttaa jollain tapaa TNT:tä ja Helloweenia Michael Kisken loppuaikoina, joskin tyylillisesti Lizzy Borden on sen aikaista Helloweenia yhtenäisempi ja kuitenkin soundeiltaan hevimpi.

My Midnight Things on helppoa ja vaivatonta kuunneltavaa, mutta juuri kappaleiden runsauden ansiosta sävellyksissä riittää tutkittavaa. Lisäksi Lizzy Borden on sen verran taitava koukkujen rakentelija, että niihin jää perin helposti kiikkiin. Vaikka My Midnight Things on kelpo albumi, voi hyvällä syyllä pohtia, miksi bändi on jättänyt selvästi rankemman ilmaisun taakseen.