Levyarvio: Sielukkuuden ja efektien mittelö – Elle Kingin hieno lauluääni peittyy turhaan

Elle King
Shake The Spirit
Sony

Yhdysvaltalainen Elle King nousi suuren yleisön tietoisuuteen kolme vuotta sitten esikoisalbuminsa kaksi Grammy-ehdokkuuttakin saaneella Ex’s & Oh’s -hittisinglellään ja sama tunteellisen persoonallinen ilmaisutapa on läsnä myös hänen toisella studioalbumillaan.

Esikoisalbumin country-vaikutteet on korvattu soul- ja jazz-tyylisillä komponenteilla, mutta kuten edeltäjällään, myös tällä albumilla huomion vie Kingin vaivattomasti ilmaan huokuva, henkeäsalpaavan kaunis lauluääni. Siksi onkin todella harmittavaa, että ääntä on miksattu selvästi rajummilla efekteillä kuin debyyttialbumilla. Laulajattaren äänessä kun on jo luonnostaan niin paljon väriä ja asennetta, ettei sitä tarkoituksella tarvitsisi pyyhkiä tunnistamattomaksi.

Mutta vaikka rajun miksauksen vuoksi äänestä katoaa välillä henki, on albumilla onneksi runsaasti tutun tummasävyistä ja melankolista äänenkäyttöä. Kappaleista erityisesti Shame ja Baby Outlaw kutkuttavat, mutta toisaalta myös albumin loppupuolella tapahtuva musiikkilajin asteittainen vaihtuminen innostaa. Ei voi kuin todeta, että tämän laulajattaren sielusta saa varmasti ravistettua tulevaisuudessa irti vieläkin enemmän.