WIMME SAARI & TAPANI RINNE: Soabbi

WIMME SAARI & TAPANI RINNE
Soabbi
Rockadillo

Vuodenvaihde tuo aina tullessaan kaikenkarvaiset jouluäänitteet sun muut hiljentymistä ja hartaaseen tunnelmaan uppoamista edesauttavat levyt. Suomessa ovat myös jazzsaksofonit Jukka Perkosta Sakari Kukkoon lähteneet tälle ladulle – jälkimmäinen itse asiassa niinkin innokkaasti, että pian on luvassa kolmas julkaisu tähän kategoriaan.

Oli siis odotettavissa, että Tapani Rinnekin toimeen tarttuu. Mutta yhtä odotettavissa oli, että hän tekee jotain haastavampaa kuin monet kollegansa. Ja niin mies on nyt tehnytkin Wimme Saaren kanssa. Yli 25 vuotta yhdessä touhunneiden miesten loihtima Soabbi on nimittäin kuulijasta riippuen joko arkaainen dronematka, sukellus synkän ambientin ulkoavaruuteen tai sisäistynyttä tunnelmaa uhkuva virsilevy. Tai kaikkea näitä, mikä lienee ollut kaksikon tarkoitus.

Rinteen bassoklarinetti on ollut aina yksi maamme spirituaalisimmista äänilähteistä, eikä Wimmen joikaamistakaan ole koskaan kepeänä markkinahumuna tarvinnut pitää. Pääosin näille elementeille ja niitä vuosia ammattinsa puolesta hioneen masterointimestari Pauli Saastamoisen hienovaraisille treatmenteille rakentuva Soabbi on joululevy, jonka jälkeen ei muita joululevyjä enää tarvita.