Kokonaisvaltaista läsnäoloa ja mehukkaita bassolinjoja – Parasta juuri nyt -listalta päivää

Mikäs parhauden tappaisi?
19.5.2016 14:37

Soundin Parasta juuri nyt on viikoittain päivittyvä Spotify-soittolista, jolta löytyvät vastikään julkaistuista biiseistä ilahduttavimmat, itkettävimmät ja ajatuksia herättävimmät.

Torstai se saapui jälleen. Heti keskiviikon jälkeen, kuten jo lukemattomina viikkoina aiemmin. Tämä tarkoittaa, että on taas aika Parasta juuri nyt -listakatsauksen.

Biisieliitin hohtavan helmeilevään joukkoon sukeltavat tällä kierroksella muun muassa Royal Republic, M83, The Last Shadow Puppets, Bendik, Teddy Thompson & Kelly Jones sekä Steve Mason. Suomalaisedustusta soppaan toimittavat Mikko Joensuu (kuvassa), Pietarin Spektaakkeli, Tähtiportti ja Stockers!-heebojen sivuprojektina villiin laukkaan ampaissut Kauriinmetsästäjät. Jazzahtavuudesta vastaa niin ikään kotimainen Dalindèo Slavic Souls -albumiuutuutensa nimibiisillä.

Mukana majailee myös Jukka Nousiaisen Jytämimmien rytmisektiosta kokoonpanon kuoppaamisen myötä omilleen irtautunut Maria ”Mara Balls” Mattila laulullaan Oo mun oma. Siitä artisti sanailee seuraavaa:

Biisi syntyi puolivahingossa äänitysten sivutuotteena. Rumpalin kanssa oltiin testaamassa saundeja ja pyysin äänittäjä-Raatikaista ottamaan jamin talteen. Samana iltana naulasin siihen ton bassolinjan, joka on aika mehukas. Yöllä en saanu unta ja kirjotin sanat.

Seuraavana päivänä vaadin äänittäjältä, että muutetaan vähän työjärjestystä ja tehään jami loppuun ennen kuin aloitetaan ”oikeat äänitykset”. Hah! Siinä oli kevyt taivuttelu, mutta onneksi näin tehtiin. Biisistä tuli levyn helmi. Se kertoo ajallemme tyypillisestä uudenlaisesta yksinäisyyden muodosta, joka on seurausta paradoksaalista kyllä kehittyneistä kommunikointivälineistä. Naiivin ja vähän ärsyttävänkin tekstin tarkoitus on alleviivata kokonaisvaltaisen läsnäolon merkitystä.

Terveisiäkin saa teistä joka iikka:

Kivi, rauha, rakkaus 2016! Nähään keikoilla!

Siitä sitten, sortsikelejä odotellessa.

Soundi.fi: Parasta juuri nyt (viikko 20/2016)

Lisää luettavaa