Tarkkailuluokka | Hopeinen Skorpioni: Saatanan antamaan suuntaan

Kuningas Skorpioni naamioituu luonnollisessa elinympäristössään tyypillisesti kukkien sekaan. Hopeisesta Skorpionista kokonaisuudessa ei ole saatu julkaisukelpoisia yhteiskuvia, yhtyeen leiristä kerrotaan.
Christina Gushcheva

"Jos Jyrki ois vielä olemassa niin me haluttais päästä Jyrkiin, mut nyt meidän pitää sit kai tyytyä SuomiLoveen."

Tarkkailuluokka nostaa esille uusia ja tuoreita artisteja, joita kannattaa pitää silmällä.

Mistä on hopeiset skorpionit tehty? Ainakin jyväskyläläisen Hopeisen Skorpionin reseptissä yhdistyvät hyvällä maulla valikoidut 1980-lukulaiset FM-synat, funkin tuoksuiset kitarat ja koukuttava popkirjoittaminen. Touko ”Kuningas Skorpioni” Keippilän, Jesse ”Kimmo Viipale” Keihäsvuoren ja Karri ”Pimeyden Poika” Mikkosen muodostama yhtye syntyi kolmikon päädyttyä samaan studio- ja treenikämppätilaan pari vuotta takaperin.

– Me ollaan kaikki tahoillamme duunailtu musaa jo pidemmän aikaa, mut tässä projektissa tuntu palaset loksahtavan kohdilleen jotenkin erityisen helposti, Kuningas Skorpioni kertoo.

– Järjestettiin yhdessä viime kesänä treenikämpän siivous ja studion kunnostus, jonka yhteydessä otettiin sitten kans vähän olutta. Kun siivoukset oli saatu valmiiksi, niin ruvettiin miettimään että pitäisikö sitä tehdä vähän musiikkia. Siinä sit riehuttiin rumpukoneiden ja syntikoiden kanssa ja muutaman tunnin päästä olimme luoneet Saatana-kappaleen, Pimeyden Poika paljastaa.

Saatana antoi selkeän suunnan mihin haluttiin mennä. Jotain kaunista ja rohkeaa. Omasta mielestä soundiin on vaikuttanut tosi paljon myös se tapa miten me tehdään biisejä, rumpali kuvailee.

Nimi Hopeinen Skorpioni valikoitui, kun kolmikko etsi nimeksi jotain ”mahdollisimman kovaa ja siistiä”. Sitten kitaristi ”Kimmo Viipale” muisti kitaratarvikkeidensa seassa olevan jonkin älyttömän kitaraan laitettavan jutun ja kaivoi esille isänsä ostaman hopeisen skorpionin muotoisen kohotarran. Tästä ei ollut muilla enää mitään sanomista.

Saatana antoi selkeän suunnan mihin haluttiin mennä.”

Miten Hopeisen Skorpionin biisit syntyvät?

– Mä aloitan kirjottamalla lyriikoita ja sit kun on jotain sykähdyttävää kasassa me painutaan studiolle ja tehdään mun tekstien pohjalta musaa. Aika paljon siihen kuuluu sitä Karrin mainitsemaa rumpukoneiden ja syntikoiden kanssa riehumista. Sanoituksiin mä haen usein inspiraatiota elokuvista ja taiteesta, Touko Keippilä kuvailee ja kertoo knoppitiedon bändin tuoreimman singlen taustalta:

Saatana-kappaleen teksti on saanut innoituksensa Ingmar Bergmanin elokuvaklassikosta ”Seitsemäs Sinetti” ja kertoo tarinaa henkilöstä, joka kuoleman hetkellä ymmärtää Jumalan ja Saatanan, kuten myös taivaan ja helvetin, olevan yksi ja sama asia. Saatana vie kuulijan kanssaan Danse Macabreen, kuoleman tanssiin, osoittaen että kuolemankin hetkellä voi vielä jorata.

Puhutaan lisää siis Saatanasta. Biisillä lupaudutte palvomaan saatanaa rakkauden tähden ja rockin historia on täynnä tarinoita sielunsa paholaiselle myyneistä neroista. Robert Johnsonin ja muiden klassisia tienristeystarinoita sivuten, mikä olisi ominaisuus tai taito jota vastaan olisitte valmiita myymään sielunne paholaiselle?

– Kaikki tietää et sieluista on nykyään ylitarjontaa ja niiden hinnat on romahtanu. Mun sieluu on käytetty jo yli 28 vuotta eikä sillä taitais enää saada edes sitä Johnsonin aikoinaan hankkimaa kitaransoittotaitoa. Mun pitänee siis tyytyä huuliharppuun, Touko Keippilä harmittelee.

Mitä on luvassa seuraavaksi? Mihin matka jatkuu tästä tienristeyksestä?

– Me aiotaan kirjoittaa lisää musaa ja julkaista sitä. Ekat keikatkin on suunnitteilla. Jos Jyrki ois vielä olemassa niin me haluttais päästä Jyrkiin, mut nyt meidän pitää sit kai tyytyä SuomiLoveen, Keippilä heittää.

Rumpali Karri Mikkonen lähettää terveisiä Helsingin suuntaan.

– Jos Asko Kalloseen sais yhteyttä niin vois varmaan sen Suomen vallotuksen alottaa.

Hopeinen Skorpioni on:
Touko ”Kuningas Skorpioni” Keippilä – laulu
Jesse ”Kimmo Viipale” Keihäsvuori – kitara
Karri ”Pimeyden Poika” Mikkonen – rummut


Tiedätkö yhtyeen tai artistin, joka ansaitsee pulpettinsa Soundin Tarkkailuluokalle? Ilmianna heidät meille seuraavalla kaavakkeella:

Hups! Emme löytäneet lomakettasi.

Ota myös haltuun Soundin Tarkkailuluokka-soittolista, jolta löydät (lähes kaikki) sarjassa esitellyt artistit siististi yhdessä paketissa: