Älä koskaan ryttyile Devin Townsendille – Steve Vain managementti ja talk show -isäntä Jay Leno yrittivät, ja Devinin kosto oli kauhea

Tässäpä tarina, jonka tarkkoja graafisia yksityiskohtia ei halua hahmottaa mielessään liian tarkasti.

Devin Townsend vieraili taannoin Talk Is Jericho -podcastissa haastateltavana, ja Metal Injection kirjasi haastattelun antia tekstiversioksi. Juttutuokiossa nousi puheeksi Townsendin stintti Steve Vain yhtyeen laulajana 1990-luvun alussa, ja siitä irtosikin varsin kirjavaa tarinaa.

Ilmeisesti Townsend ei ollut tilanteeseensa tuolloin kovinkaan tyytyväinen. Uhmakkaasta 19-vuotiaasta yritettiin tehdä väkisin korskeaa keulakuvaa bändiin – manageri patisti häntä harjoittelemaan kaikenlaisia rocksolistille ominaisia poseerauksia, mikä ärsytti Townsendia suunnattomasti, ja nuorukaista kehotettiin jopa pitämään peruukkia. Viimeksi mainittu innoitti Townsendin ajamaan koko päänsä kaljuksi kulmakarvoineen päivineen.

Steve Vai yhtyeineen kiinnitettiin Jay Lenon The Tonight Show’hun, ja kaverinsa kanssa kuvauspaikalla häärinyt Townsend ei ollut mielissään. ”These guys suck. This sucks”, Townsend kertoo ajatelleensa, kun bändiliideri-Vai oli pahalla päällä ja Lenonkin asenteessa oli korjaamisen varaa.

Niinpä Townsend pisti räävittömän vaihteen silmään. Laulaja meni ystävineen takahuoneen toimistoon, jossa oli pöydällä Lenon puhelin. Miten ja miksi kaikki oikein siitä eteenpäin tapahtui, sitä emme saa koskaan tietää, mutta Townsendin mukaan hän päätyi änkeämään puhelimen ahteriinsa.

”Lukitsimme ovet ja aloin tehdä kaikkia hurjia poseerauksia. Sitten kaverini Mark yllytti, että ’sinun pitäisi tunkea tuo puhelin takalistoosi’. Niinpä teimme niin, ja otimme kuvankin siitä. Se löytyy netistä. Jos etsit hakukoneella ’Devin Townsend phone in ass’, sieltä löytyy se kuva. Meistä se oli hauskaa!”

Soundin verkkotoimitus katsoi parhaaksi olla kokeilematta googlausta, mutta Metal Injectionin väki ilmoittaa jutussaan, ettei kuvaa valitettavasti löydy.

Pila ei mennyt huomaamatta, sillä seuraavana päivänä Townsendin puhelin soi, ja langan toisessa päässä oli hurjistunut manageri.

”Hän kysyi: ’Mitä helvettiä te olette tehneet?’ Minä vastasin, että soitimme keikan, mitä sitten. Mutta hän jatkoi: ’En voi uskoa, että teitte jotain sellaista. Tungitte hänen puhelimensa perseeseen? Miksi sinä niin teit?'” Townsend muistelee.

”Minä yritin sanoa, että enhän tunkenut, mutta he olivat nähneet kuvat. ’Nyt emme pääse sinne ikinä takaisin’, manageri valitteli.”

Tarinaan voisi kai sanoa jotain tyyliin pics or it didn’t happen, mutta tässä tapauksessa emme taida. Toivottavasti Tuska-organisaatio katsoo puhelimiensa perään, kun Townsend saapuu ensi kesänä Helsinkiin.