Alice In Chains on aloittanut uuden levyn työstämisen, kertoo basisti – ”Studiossa työskentely on meille hauskanpitoa”

Jos Rush-yhtyeen viime vuonna julkaisemalle 2112-levyn juhlaversiolle äänitettyä lainakappaletta ei lasketa, on Alice In Chainsin edellisestä studiojulkaisusta vierähtänyt kohta neljä vuotta. Tänä vuonna on kuitenkin lupa odottaa uutta pitkäsoittoa, sillä soitinvalmistaja Framus & Warwickin haastatteleman basisti Mike Inezin mukaan bändi on juuri aloittanut levyn äänittämisen.

– Tänään on itse asiassa ensimmäinen studiopäivä ja olen jo nyt myöhässä, koska istun tässä ja juttelen teille. Se osoittaa, miten ammattimaisia me olemme, Inez nauraa.

Tarkemmasta aikataulusta tai julkaisijasta ei vielä ole tietoa, mutta se ei Inezin mukaan haittaa yhtään.

– Me vain soitamme, se on meidän hommamme. Kaikki muut asiat putoilevat yleensä kyllä paikalleen. Ennen murehdimme ja ajattelimme levy-yhtiötä, millaiseksi bändi on muuttunut ja kaikkea sitä bisnespuolta, jota hommaan liittyy. Studio on meidän oma kerho, joka pidetään erillään bisnesmaailmasta. Studiossa työskentely on meille hauskanpitoa, Inez kertoo neliosaisen haastattelusarjan viimeisessä osassa.

– Pyrimme pitämään työympäristön mukavana ja työskentelyn hauskana. 20 tuntia studiossa istumista ei aina ole hauskaa, mutta on se silti mukavaa työtä. Studio on meidän pieni hiekkalaatikkomme.

Inez kertoo yhtyeen valmistelevan levynsä nykyään huolella ennen studioon astumista ja suurin osa materiaalista on hiottu valmiiksi jo etukäteen. Basisti kertoo kaipaavansa aikoja, jolloin bändien ja levy-yhtiöiden budjetit sallivat kokeellisemman lähestymistavan levyjen tekemiseen.

– Esimerkiksi Jar Of Flies (1994) äänitettiin kiertueiden välipäivinä. Levy sävellettiin, äänitettiin, miksattiin ja masteroitiin kymmenessä päivässä. Muistaakseni Jerryllä [Cantrell] oli yksi biisi valmiina, mutta muuten menimme studioon tyhjin käsin ja toimimme annetun aikarajan puitteissa. Ihmisten pitäisi tehdä sellaisia levyjä enemmän.