Amy Winehousen isä haukkuu Oscarin voittaneen Amy-dokumentin ohjaajan – ”Hän on huijannut meitä kaikkia”

1.3.2016 09:58

Edesmenneen Amy Winehousen isä Mitchell avautui Twitterissä juuri Oscarilla palkitusta Amy-dokumentista ja sen ohjaajasta Asif Kapadiasta. Aikaisemminkin dokumenttia kritisoinut isä-Winehouse viestittää elokuvan olevan ”negatiivinen, ilkeä ja harhaanjohtava kuvaus Amysta”. Lisäksi Mitch esittää, että Kapadia on kiinnostuneempi oman julkisuuskuvansa kiillottamisesta kuin dokumenttinsa kohteesta.

– Amy ei tätä Oscaria saa, vaan Asif. Ja siitähän tästä on koko ajan ollut kysymys, Asifista. Hän on huijannut kaikkia, Mitch Winehouse kirjoittaa.

Mitchiä itseään ei esitetä dokumentissa hyvällä: elokuvasta saa käsityksen, että hän oli tyttärensä siivellä julkisuudesta hullaantunut mies, joka ei suojellut tytärtään, vaikka tämän päihde- ja mielenterveysongelmat olivat ilmeisiä.

Mitch ja Amyn entinen miesystävä Reg Traviss ovat ilmoittaneet tekevänsä laulajattaresta oman dokumenttina, jossa ”korjataan kaikki Kapadian elokuvan virheet”. Kapadia puolestaan aikoo tehdä seuraavan dokumenttinsa jalkapallolegenda Diego Maradonasta.

Lisää luettavaa