Chrissie Hynde: Musiikkialan seksismi on myytti

12.8.2016 19:06

People-lehti haastatteli Pretenders-yhtyeen perustajajäsen Chrissie Hyndeä ja tiedusteli 60-vuotiaan konkarimuusikon näkemystä musiikkialan paljon puhutusta seksismistä. Hynde ei allekirjoita väitteitä ollenkaan vaan hänestä naiset ovat täysin samalla viivalla miesten kanssa.

– Se on vain sitkeässä oleva myytti. Itse asiassa miehet pitävät siitä, että nainen soittaa. Se kiehtoo heitä. Jos Pamela Andersonin näköinen nainen kävelisi nyt sisään ja soittaisi kuin Jimi Hendrix, joka ikinen bändi lankeaisi hänen jalkoihinsa ja pyytäisi häntä bändiinsä, Hynde toteaa.

– Miehet pitävät siitä, kun nainen soittaa kitaraa. Princen bändissä oli pelkästään naisia. Jeff Beck työskentelee usein naisten kanssa. En tiedä, mistä tämä seksismin myytti tulee. Jokainen bändissä soittava kundi haluaa vain ja ainoastaan kuulostaa niin hyvältä, kuin on mahdollista. Ja jos joku voi auttaa siinä, silloin ei katsota seksuaalista suuntautumista, rotua, uskontoa. Sellainen ei merkitse mitään. ”Jos saat minut kuulostamaan hyvältä, tule bändiini, pyydän.”

Hynde ei itse muista tilannetta, jossa olisi kohdannut itseensä kohdistunutta seksismiä. Ei ainakaan musiikkiin liittyvissä asioissa.

– Ainoa asia, joka minua on ikinä pidätellyt, on oma ujouteni. Minua hävetti soittaa jätkien edessä, koska en pitänyt itseäni kovin hyvänä. Mutta he kannustivat minua aina.

 

Lisää luettavaa