Deadline oli tappaa 22-Pistepirkon – Asko Keräsellä uusi YLVA-projekti

18.2.2015 14:48

35-vuotisjuhlia tänä vuonna viettävä 22-Pistepirkko työskenteli vielä joitakin aikoja sitten uuden studioalbuminsa kimpussa. Sitten yhtye päätti ottaa aikalisän. 

”Haaveilemme tekevämme kaikista rajoituksista vapaan pitkäsoiton”

– Kirjoitimme ja harjoittelimme ison nipun uusia kappaleita, mutta aikataulu osoittautui lopulta liian kireäksi – deadlinehan oli tappaa meidät! Pidimme sitten 22-Pistepirkko-kokouksen ja päätimme lähteä talvilomalle. Haaveilemme joka tapauksessa tekevämme seuraavaksi kaikista rajoituksista vapaan pitkäsoiton, sanoo multi-instrumentalisti Asko Keränen.

22-Pistepirkko on valmistellut studioalbumia Se-yhtyeen keulilta tutun Yarin kanssa. Kuvia sessioista löytyy Yarin Facebook-sivulta.

– Tällä hetkellä sävellämme tahoillamme uusia kappaleita niin Pirkoille kuin muitakin yhtyeitä ja projekteja ajatellen. Itse työskentelen muun muassa soololevyn sekä Kati Salon kanssa tehtävän duoalbumin kimpussa, Asko kertoo.

”YLVAn kappaleet on tehty iPhonen Figure-sovelluksella”

Eikä siinä kaikki. Keräsellä on myös uusi YLVA-projekti saamelaismuusikko Niilas Holmbergin, jazzsuuruus Antero Prihan sekä tuottaja Stefan Kvarnströmin kanssa.

– Olin 22-Pistepirkon kanssa Staalon kaato -kiertueella Lapissa vuonna 2012 ja Inarin-keikan soundcheckin aikana hassuttelin syntikan arpeggiaattorilla ja delaypedaalilla. Antero Priha alkoi soittaa trumpettia ja se kuulosti kaunilta. Sovimme saman tien, että meidän täytyy tehdä yhdessä jotakin joskus, kertoo Keränen.

Tuo ”joskus” on nyt koittanut, sillä ryhmän debyyttialbumi ilmestyy kevään aikana. Eräs projektin erikoisuuksista on se, että YLVAn kappaleet on tehty iPhonen Figure-sovelluksella.

– 22-Pistepirkon kiertueella kävin amsterdamilaisessa Apple-kaupassa ja törmäsin Figureen. Se tuntui heti mukavalta ja simppeliltä tavalta tehdä musiikkia. Trumpetti, joiku ja iPhone… Siinäpä huvittava kokoonpano! Musiikkimme on jonkinlaista improvisoitua elektronisen jazzin ja etnon sekoitusta, Keränen kertoo.

– Olemme esiintyneet vasta yhden kerran. Puhelimen kanssa oli erittäin hauskaa hyppiä lavalla, vaikka pienen näytön kanssa pitikin olla tarkkana, kun siinä tuli miksattua ja muokkailtua kappaleita lennossa!

(Kuva: Yarin Facebook-sivu)

Lisää luettavaa