”En usko Andyn koskaan tajunneen, miten hyvä basisti hän todella oli” – Morrissey ja Mike Joyce muistivat edesmennyttä The Smiths -toveriaan

22.5.2023 15:05

Uutisoimme viime viikolla The Smiths -basisti Andy Rourken menehtyneen haimasyöpään. Rourke oli kuollessaan 59-vuotias.

The Smithsin laulajana toiminut Morrissey julkaisi sivullaan muistokirjoituksen entiselle yhtyetoverilleen, joka oli mukana myös Morrisseyn varhaisilla soolojulkaisuilla kuten Interesting Drug– ja The Last of the Famous International Playboys -singleillä.

”Toivon Andyn olevan okei, minne ikinä hän onkaan mennyt. Niin kauan kun hänen musiikkiaan kuunnellaan, hän ei koskaan todella kuole. Hän ei edes tiennyt omia vahvuuksiaan eikä kukaan ollut koskaan aiemmin soittanut mitään, mitä hän soitti”, Morrissey kirjoittaa.

”Loppujen lopuksi me kaikki haluamme vain tuntea, että meitä arvostettiin. Andyn ei tarvitse murehtia sitä.”

The Smiths -rumpali Mike Joyce puolestaan puhui vanhasta yhtyetoveristaan BBC:n Breakfast-ohjelman tribuuttiosuudessa.

”En usko Andyn koskaan tajunneen, miten hyvä basisti hän todella oli. En usko, että hän koskaan todella ymmärsi, miten suuri vaikutus hänellä oli musiikkiin”, Joyce totesi.

”Hän vähätteli aina itseään eikä koskaan pitänyt itseään mahtavana basistina, koska soitto sujui häneltä niin vaivattomasti ja helposti. Hän vain nappasi basson käteensä ja taikoja tapahtui.”

Joyce ylisti edesmennyttä ystäväänsä myöhemmin erikseen myös Twitterissä.

”Hän oli paitsi lahjakkain basisti, jonka kanssa olen koskaan soittanut, myös kiltein ja hauskin kaveri, jonka olen koskaan tavannut. Andy on poistunut, mutta hänen musiikillinen perintönsä elää. Kaipaan sinua jo nyt todella kovasti”, Joyce kirjoitti.

Lisää luettavaa