The Smiths -basisti Andy Rourke, 59, on kuollut

Johnny Marr vahvisti suru-uutisen.
19.5.2023 10:39

The Smiths -yhtyeen basistina tunnetuksi tullut Andy Rourke on kuollut, uutisoi The Guardian. Suru-uutisen on vahvistanut The Smiths -kitaristi Johnny Marr, johon Rourke tutustui jo 11-vuotiaana.

”Surullisina joudumme kertomaan, että Andy Rourke on menehtynyt sairastettuaan pitkään haimasyöpää. Andy tullaan muistamaan lempeänä ja kauniina sieluna sekä äärimmäisen lahjakkaana muusikkona”, Marr kirjoittaa Twitterissä.

15-vuotiaana koulut kesken jättänyt Rourke teki hanttihommia ja soitti paikallisissa pikkubändeissä (kuten Freak Partyssä yhdessä Marrin kanssa), kunnes liittyi vuonna 1982 The Smithsiin bändin ensimmäisen julkisen esiintymisen jälkeen. Kaikilla The Smithsin neljällä studioalbumilla soittaneella Rourkella oli ongelmia päihteiden kanssa, minkä vuoksi tämä erotettiin yhtyeestä hetkeksi vuonna 1986. The Smiths hajosi vuonna 1987 muutamia kuukausia ennen neljännen Strangeways, Here We Come -levyn julkaisemista.

The Smithsin hajottua Rourke soitti Sinéad O’Connorin keikkakokoonpanossa ja oli myös mukana tämän I Do Not Want What I Haven’t Got -menestyslevyllä (1990). Rourke oli myös mukana The Smiths -laulaja Morrisseyn varhaisilla soolosingleillä. Rourke soitti myöhemmin urallaan lisäksi muun muassa The Pretendersin, Ian Brownin ja Badly Drawn Boyn riveissä. Rourke oli myös mukana Freebass-yhtyeessä yhdessä Gary ”Mani” Mounfieldin (The Stone Roses, Primal Scream) ja Peter Hookin (Joy Division, New Order) kanssa. Vuonna 2009 Rourke perusti Olé Koretskyn kanssa puolestaan Jetlag-yhtyeen, joka vaihtoi myöhemmin nimekseen D.A.R.K. ja julkaisi 2016 Science Agrees -debyyttialbumin, jolla lauloi The Cranberriesin Dolores O’Riordan.

Lisää luettavaa