Ensinäyttö: Miltä tuntuu jättää kotinsa ja lähteä sotaa pakoon? – Luluan Kaikki eivät palanneet nostaa esille karua nykyhetkeä

Kappale on toinen single tulevalta Helppoo leveetä -albumilta.
13.6.2024 10:13

Tamperelainen Lulua on tehnyt musiikkivideon toukokuun lopussa julkaistulle Kaikki eivät palanneet -singlelleen, joka sai inspiraation kohtaamisesta Ukrainasta sotaa paenneen naisen kanssa. Karua nykyhetkeä esille nostavan kappaleen video saa nyt ensiesityksensä Soundissa.

”Suomessa onneksi vallitsee rauha, mutta rajojen takana tilanne on toinen. Sota on kamala asia ja siltä ei pidä sulkea silmiä. Patsaita kaatuu, taloja sortuu ja sydämet murtuvat, kun viattomia menehtyy epäreiluissa olosuhteissa”, toteaa kitaristi-laulaja Vesa Holmala.

”Musiikkiterapeuttina käsittelen nuorten tulevaisuuden pelkoon liittyviä asioita ja kyllä minuakin pelottaa tämä epävarmuus. Olen ylpeä karjalaisista juuristani. Huomaan kuitenkin välillä, että kannan harteillani isovanhempieni sotamuistoja. Ehkä siksi koen tarpeelliseksi laulaa näinkin vakavasta aiheesta”, sanoo laulaja Miia Lepola, jonka isovanhemmat ovat aikoinaan lähteneet Karjalasta evakkoon.

”Tämä on meidän tapa näyttää, että välitämme. Toivomme, että mahdollisimman moni sotien keskellä elävä pystyy pitämään kiinni rakkaistaan ilman, että paha heidät varastaa”, Holmala lisää.

Luluan voi nähdä kesällä lavalla Nokian Löytisfesteillä (29.6.), Tampereella Finlayson Livessä (3.7.), Sastamalan Torijuhlissa (12.7.) sekä Mänttä-Vilppulan MäVifesteillä (26.7.).

Lisää luettavaa