Ensinäyttö: Vulvarutto keinuttaa kuulijan ahdistuksen syvyyksiin ja nostaa tämän uudestisyntyneenä taas pinnalle

4.5.2023 09:00

Millainen kappale syntyi, kun Vulvarutto-yhtyeen laulaja ja lauluntekijä Ida Niemi inspiroitui röökinpolton lopettamisen tuskallisuudesta? Yläpuolelta löytyy tähän asiaan vastaus. Soundin sivuilla tulee ensinäyttöön Pienen pieni -biisiin musiikkivideo, jonka on ohjannut Tiisu-orkesteristakin tuttu Henrik Illikainen.

Pienen pieni on saanut inspiraation tupakanpolton lopettamiseen liittyvästä ahdistuksesta ja kuolemanpelosta. Se keinuttaa kuulijan hitaasti ahdistuksen syvyyksiin ja nostaa lopulta uudestisyntyneenä pinnalle”, biisiä kuvaillaan tiedotteessa. Suurien tunteiden äärellä siis ollaan.

Ohjaaja-Illikainen on myös Vulvaruton vakituinen jäsen. Niemen ja Illikaisen lisäksi kokoonpanossa ovat mukana Simo Saarinen ja Meri Cengiz. Orkesterin leipälajina on ”elektroninen, aavemainen folkmusiikki groteskein mutta kaunein sävyin”, kuten tiedotteessa asia esitellään.

Pienen pieni on ensimmäinen single syksyllä 2023 julkaistavalta debyyttialbumilta Raivosaatana. Vulvarutto pitää majaa Facebookissa täällä ja Instagramissa täällä. Orkesterin tulevat keikat on listattu alle:
20.5. Helsinki, Ääniwalli, Sonic Rites Festival
24.5. Helsinki, Playhouse Bar
27.5. Jyväskylä, Yläkaupungin yö
31.5. Helsinki, Sörkän Ruusu
19.8. Tampere, Härstock

Lisää luettavaa