Festivaali loppuunvarattiin jälleen minuutissa, julkaisi bändikattauksensa myynnin päätyttyä – oheisohjelmistossa muun muassa homorummutus-workshop

Muuramessa 21.–21. heinäkuuta järjestettävä Naamat-festivaali käynnisti lipunmyyntinsä tänään kello 12. Ja kuten aiempinakin vuosina, myös tälläkin kertaa festarikansa oli hereillä ja nopea liikkeissään, sillä 1000 lippua varattiin loppuun alle minuutissa. Teknisistä ongelmista ja lipunmyyntisivujen ruuhkautumisen johtuen lippujen maksamisprosessissa joutui pisimmillään odottamaan 45 minuuttia, mutta järjestäjät vakuuttavat kaikkien maksujen kuitenkin tulleen läpi eikä kukaan tule jäämään ilman lippujaan.

Festivaali palkitsi yleisönsä julkaisemalla kesän bändikattauksensa heti, kun viimeinenkin lippu oli löytänyt omistajan. Yleisön ei onneksi tarvinnut ostaa ”sikaa säkissä”, vaan tiedossa on rahoille vastinetta myös esiintyjäpuolella yleisen tunnelman lisäksi.

Perjantain esiintyjiksi on kiinnitetty Guardianin viikon bändiksi alkuvuodesta valitsema Kairon; IRSE! sekä viime vuonna upean Värähtelijä-albumin julkaissut Oranssi Pazuzu. Muita perjantain esiintyjiä ovat Kesä, Yari, Viitasen Piian sekä vauva.fi-sivuilta sanoituksia ammentava Kalevauva.fi. Illan pääesiintyjänä nähdään Pariisin Kevät.

Lauantain ohjelmistoon kuuluvat puolestaan kulttimaineikas dj-klubi Club Old Farts, Sister Disaster, Tuomiojärvi, Laulurastas, Kari Tapiiri, Malamujér ja Oranžās Brīvdienaz. Päivän kruunaa Joose Keskitalo The Mystic Revelation of Teppo Repo -yhtyeineen. Festarin ohjelmaosuuden päättää sunnuntaina Ylioppilaskunnan Laulajat, joka herättää Suomen satavuotisjuhlan kunniaksi ylioppilaiden kesäkuoroperinteen eloon.

Muuramelaisfestivaaleilla on myös perinteinen sideshow-teltta, jossa järjestetään kaikenlaista oheisohjelmaa. Tänä vuonna yleisö pääsee järjestäjien mukaan muun muassa harjoittamaan omia homorummutustaitojaan. Festivaali haluaa näin osoittaa olevansa trendien aallonharjalla, vaikkei se järjestäjien kauhuksi ollutkaan mukana surullisenkuuluisalla ”homorummuttajien listalla”.

”Workshopissa taidot otetaan nyt paremmin haltuun sen suuremmin ymmärtämättä, mistä listauksessa oli kyse, pitikö siihen täyttää jokin hakulomake tai kuka edustaa Suomea Euroviisuissa”, järjestäjät kertovat.