Graafikko yhdisti The Smiths -lyriikat ja Tenavat-sarjakuvan – lopputulos hämmentää ja ilahduttaa

Morrisseyn sielunveli on Jaska Jokunen, tietenkin.
5.11.2015 21:12

Mitä yhteistä on Charles Schulzin Tenavat-sarjakuvalla ja The Smiths -yhtyeellä? Äkksieltään ajatellen tuskin juuri mitään. Yllätävän paljon tästä yhtälöstä on kuitenkin saanut irti Huffington Postin toimitus, jossa brittibändin There’s A Light That Never Goes Out -kappaletta (1986) kuuntelemalla oivallettiin Jaska Jokusen ja Morrisseyn olevan yksi ja sama henkilö.

Mullistavan ajatuksen tueksi verkkolehden graafinen suunnittelija Lauren LoPrete loihti nipun strippejä, joissa esitetty väite havainnollistuu hämmästyttävällä tavalla:

 
LoPreten luomukset ovat jo vuodelta 2013, mutta traagisessa kauneudessaan yhä hurmaavia ja alati ajankohtaisia. Koko graafikon samaan aiheeseen keskittyvän This Charming Charlie -sarjan sekä mielenkiintoisen, tekijänoikeuskysymyksiä Morrisseyn ja Johnny Marrin näkökulmista ruotivan viesteinvaihdon löydät täältä.

Ei muuta kuin Maailman parhaat levyt -listallemmekin komeasti sijoittunut The Queen Is Dead (1986) tai Strangeways, Here We Come (1987) korvanappeihin ja lähikirjaston sarjishyllylle. Jutun pääkuvaa tukeva outro jälkimmäiseltä, The Smithsin viimeiseksi jääneeltä pitkäsoitolta.

Maailman parhaat levyt (top 100) -soittolista Spotifyssa:

Lisää luettavaa