Grateful Dead -lyyrikko Robert Hunter, 78, on kuollut

Robert Hunter vuonna 2015.

Hunter nukkui pois kotonaan rauhallisesti läheistensä ympäröimänä.

Runoilija ja sanoittaja Robert Hunter nukkui pois maanantaina 23. syyskuuta. Asiasta uutisoi Rolling Stone -lehti. Hunter oli kuollessaan 78-vuotias. Tarkkaa kuolinsyytä ei ole kerrottu julkisuuteen.

Ristimänimeltään Robert Burns syntyi Kaliforniassa 1941 ja tapasi laulaja-kitaristi Jerry Garcian vuonna 1961. Kaksikko soitteli keskenään erinäisissä bluegrass-yhtyeissä, kunnes Hunter päätti keskittyä soittamisen sijaan kirjoittamiseen. Garcia kiinnostui Hunterin teksteistä ja pyysi hänet kirjoittamaan sanoituksia vuonna 1965 perustamalleen Grateful Dead -yhtyeelle. Dark Star -klassikko oli ensimmäisiä yhteistyön hedelmiä.

Vuosien kuluessa Hunterin rooli Grateful Deadin sanoittajana kasvoi ja lopulta hänet nimettiin virallisesti bändin jäseneksi. Hunterin merkityksestä kertoo muun muassa se, että hänet nimitettiin muun yhtyeen mukana Rock and Roll Hall of Fameen vuonna 1994 ja on ainoa ei-esiintyvä jäsen, joka on saanut kyseisen kunnian. Hunterin kynästä ovat lähtöisin muun muassa kappaleet China Cat Sunflower, St. Stephen, Ripple ja Alligator.

Grateful Deadin lisäksi Hunter sanoitti myös Garcian soolokappaleita ja teki yhteistyötä myös muiden artistien kanssa kuten Bob Dylanin, Elvis Costellon, Bruce Hornsbyn ja Grateful Dead -rumpali Mickey Hartin. Hunter julkaisi myös omaa soolomateriaalia ja keikkaili satunnaisesti.