Grateful Deadissa ja Light Sound Dimensionissa vaikuttanut, Rock & Roll Hall of Fameen nimetty rumpali Jerry Granelli on kuollut

Grateful Deadin, Light Sound Dimensionin ja Vince Guaraldi Trion riveissä mainetta niittänyt rumpali Jerry Granelli on menehtynyt.

80-vuotiaana kuollut Granelli sai perheensä mukaan vuoden 2020 joulukuussa ”melkein kuolettavan sisäisen verenvuodon”. Consequence of Soundin mukaan hän joutui olemaan kaksi kuukautta tehohoidossa ja tämän jälkeen vielä 45 päivää sairaalassa ennen kuin pääsi palaamaan kotiinsa Halifaxiin, Nova Scotiaan. Lopulta Granelli menehtyi 20. heinäkuuta.

Granelli nimettiin Rock and Roll Hall of Fameen osana Light Sound Dimensionia. Vince Guaraldin kanssa hän äänitti menestyksekkään A Charlie Brown Christmas -albumin. Lisäksi Granelli teki yhteistyötä studiossa Sly Stonen kanssa ja kiersi 1970-luvun alussa Grateful Deadin riveissä.

Muusikkoperheeseen syntynyt Granelli operoi sujuvasti eri genreissä jazzista psykedeeliseen rockiin. Muusikon töiden lisäksi hän muun muassa opetti soittamista Saksassa, oli mukana perustamassa Atlantic Jazz Festivalia ja aloitti Creative Music Workshop -bändileiritoiminnan.