Jos haluat soittaa metallia Saksassa, älä herran jumala lähde valaanpyyntiin!

29.9.2016 22:38

Färsaarelainen viikinki/pakana/folkmetalia soittava Týr on julkaissut seitsemän studioalbumia 18-vuotisella urallaan. Orkesteri on myös tehnyt useita mittavia kiertueita esimerkiksi Euroopassa ja USA:ssa.

Nyt Týr on kuitenkin ajautunut melkoisiin ongelmiin, enemmän tai vähemmän ansaitusti – tämä riippuu siitä, miten näihin hommiin suhtautuu.

Näissä hommissa on nimittäin kyse siitä, että yhtyeen pääjehu Heri Joensen meni julkaisemaan Facebook-sivullaan kuvan, joka kertoo miehen olevan mukana valaanpyyntitouhuissa (no, eihän tuo ”real men kill their own meat, like this long-finned pilot whale” -kuvatekstikään ole varsinaisesti maailman onnistunein, ainakaan tässä yhteydessä).

Joensenin sivuhan suorastaan räjähti kommenteista, eikä tämä tietysti ole mikään ihme – onhan nyt vaikkapa niin, että EU yksiselitteisesti kieltää valaanpyynnin. Joensen taas vetoaa alla olevalla videolla muun muassa kansansa tuhatvuotisiin perinteisiin ja aika moneen muuhunkin seikkaan.

Saapa nyt nähdä, mihin asti kärhämä etenee. Ainakin marraskuussa Sirenian kanssa tapahtuvan eurokiertueen kanssa on niin ja näin, sillä tähän mennessä jo viisi saksalaista keikkapaikkaa on ilmoittanut, ettei Týrillä ole mitään asiaa heidän estradilleen.

Herillä on tällaista asiaa:

Lisää luettavaa