Hankasalmen Sanomat: YUP-miehistö tekee uutta musiikkia – ilman Jarkko Martikaista

11.1.2024 09:18

Hankasalmen Sanomat kertoo varsin yllättäviä uutisia. 1990-luvun suuriin suomalaisiin rockbändeihin kuulunut YUP suunnittelee paluuta, mutta varsin mielenkiintoisessa muodossa. Mukana ei nimittäin ole yhtyeen keulakuvaa Jarkko Martikaista.

Lehden mukaan reunion sai alkunsa, kun veljensä Antin rinnalla Wöyh!-yhtyeessä viime vuodet musisoinut kitaristi Jussi Hyyrynen otti yhteyttä YUP-basisti Valtteri Tynkkyseen ja ehdotti tälle yhteistä projektia. Alun perin ajatuksena ei ollut kasata YUP-muusikoita yhteen, mutta pian kaksikko päätti kysyä mukaan myös rumpali Janne Mannosta ja kosketinsoittaja Petri Tiaista.

Jarkko Martikaistakin lähestyttiin, mutta tämä ilmoitti olevansa riittävän kiireinen soolouransa kanssa. YUP:n taustalla operoinut tuottaja Riku Mattila lähti kuitenkin kehittelemään ideaa muusikoiden kanssa, ja Mattilan ehdotuksesta projektin nimeen otettiin kirjainyhdistelmä YUP. Hyyrysen, Tynkkysen, Tiaisen ja Mannosen muodostama kokoonpano on kuitenkin koko nimeltään YUP Instrumental.

YUP Instrumental tekee nimensä mukaisesti instrumentaalimuotoista musiikkia Mike Oldfieldin, Pekka Pohjolan ja Anssi Tikanmäen hengessä, ja orkesterin esikoislevy Opus 1 julkaistaan huhti–toukokuussa Hyyrysen hallinnoiman Kaskelotti Recordsin välityksellä. Syksyllä olisi sitten tiettävästi tarkoitus soittaa muutamia keikkoja. Mahtaisiko Martikainen piipahtaa jollakin noista konserteista vaikka vierailevana tähtenä? YUP Instrumental kertoo kuulumisiaan Facebookissa täällä.

EDIT 9.53: Yhtyeen ensimmäinen single Rähinää, höyheniä on nyt julki, kuuntele se alta:

Lisää luettavaa