Huomio, kaikki Wordlen ystävät: oletko jo kokeillut musiikkiversiota suositusta pelistä?

Metallimusiikin ystäville löytyy myös oma versionsa.
17.5.2022 12:48

Wordle on muutamassa kuukaudessa noussut valtaisaan suosioon ja koukuttanut pelaajia ympäri maailman. Wordlehän on siis sanapeli, jossa pelaaja yrittää arvata päivittäin vaihtuvaa sanaa hieman hirsipuu-pelin tyyliin kirjaimia kirjoittamalla. Jos saat oikean kirjaimen oikeaan paikkaan, muuttuu tyhjä ruutu vihreäksi. Oikea kirjain väärässä paikassa muuttuu puolestaan keltaiseksi ja harmaaksi muuttuva kirjain ei löydy koko sanasta. Pelaajalla on rajoitettu määrä arvauksia ja mitä nopeammin sanan arvaa, sitä enemmän saa pisteitä.

Wordlestä on olemassa myös monenlaisia erilaisia versioita ja variaatioita kuten suomenkielinen Sanuli. Myös musiikin ystäville on olemassa oma arvauspelinsä Heardle.

Heardlessä pelaaja yrittää arvata intron perusteella, mikä kappale on kyseessä. Ensin pelaaja saa kuultavakseen vain kappaleen ensimmäisen sekunnin. Jos pelaaja arvaa väärin tai skippaa, saa hän toisella arvauksellaan sekunnin lisää aikaa, kolmannella taas muutaman sekunnin ja niin edelleen. Pelaajalle annetaan kaikkiaan kuusi mahdollisuutta arvata. Mitä nopeammin kappaleen tunnistaa, sitä enemmän saa pisteitä.

Kappalevalikoima kattaa poppia, rockia, r&b:tä ja räppiä ja mukana on niin vanhoja klassikoita kuin tuoreempia hittejä. Uusi biisi ilmestyy arvattavaksi päivittäin. Selaimessa pelattavaa peliä pääset kokeilemaan täällä.

Raskaamman musiikin ystäville tiedoksi, että Heardlesta on olemassa myös oma metalliversio, joka toimii muuten samalla tavalla, mutta kappalevalikoima on rajattu metallin eri alalajeihin. Metal Heardlen pariin pääset puolestaan tästä.

Ei muuta kuin musiikkitietous puntariin ja pelionnea kaikille!

Lisää luettavaa