Iloisia uutisia 1990-luvun suomirockin ystäville! Don Huonot aktivoituu ja lähtee kiertueelle

16.11.2023 12:00

Don Huonot kasaa rivinsä ja lähtee keväällä kiertueelle. Tiedossa on Mustaa ja valkoista -klubikiertue, jonka keikat koostuvat kahden setin kokonaisuudesta. Aluksi esiinnytään akustisten soittimien turvin, ja tauon jälkeen otetaan sähkökitarat käyttöön. Kiertue käsittää seistemän keikkaa.

”Vuosi sitten kokoonnuimme pitkän tauon jälkeen Jussi Chydeniuksen täyttäessä pyöreitä ja heitimme hänen synttäribileissään akustisen keikan. Illasta jäi kohottava fiilis, ja sen jälkeen meitä ei tainnut olla vaikea taivutella palaamaan lavoille viiden vuoden tauon jälkeen”, Kalle Ahola kertoo tiedotteessa.

”Teimme alkusyksystä uudet akkarisovitukset 17 biisistä, joista valitsemme jokaiselle illalle omanlaisensa kokonaisuuden. Mukana on myös harvemmin livenä kuultuja kappaleita. Uusissa sovituksissa laulujen tarinat, melodiat ja lauluköörit saavat tilaa. Akustinen setti ei kuitenkaan ole pelkkää tunnelmointia vaan myös rytmistä ilottelua. Iltojen toinen osuus musisoidaan sitten äänekkäämmin sähkökitarat edellä. Odotamme kaikki jo tulevia klubikeikkoja suurella innolla.”

Kiertueella nähdään yhtyeen viimeisin ja pitkäikäisin kokoonpano eli Kalle Ahola (laulu, kitara), Jussi Chydenius (rummut), Jukka Puurula (basso) ja Kie von Hertzen (kitara). Kisäksi mukana on yhtyeen monivuotinen kiertuekitaristi, multi-instrumentalisti Jarmo Saari.

Edellisen kerran Don Huonot nähtiin livenä vuonna 2019. Tuolloin bändi esiintyi festareilla ja myöhemmin vielä kolmella loppuunmyydyllä keikalla Tavastialla. Tulevan kiertueen ennakkolippujen myynti alkaa 17. marraskuuta. Kiertueaikataulu näyttää seuraavalta:
12.4. Kuopio, Sawohouse Underground
13.4. Tampere, Pakkahuone
19.4. Turku, Logomo
20.4. Lahti, Finlandia-klubi
27.4. Helsinki, Tavastia
3.5. Jyväskylä, Lutakko
4.5. Seinäjoki, Rytmikorjaamo

Lisää luettavaa