Johnny Ramonen leski haastoi Joey Ramonen veljen oikeuteen – kiistakappaleena tuleva elämäkertaelokuva

28.1.2024 22:08

Johnny Ramonen ja Joey Ramonen perikuntien välinen eripura ei näemmä osoita laantumisen merkkejä. Johnnyn leski Linda Ramone on nyt haastanut Joeyn veljen Mickey Leighin oikeuteen Netflixille kehiteltävän I Slept With Joey Ramone -elokuvan tiimoilta.

Koomikko Pete Davidson esittää Leighin I Slept With Joey Ramone -muistelmiin perustuvassa rainassa Joey Ramonea. Davidson on myös yksi elokuvan käsikirjoittajista. Sen ohjauksesta vastaa Jason Orley.

Kanteessaan Linda väittää Leighin ”kehitelleen salassa luvatonta Ramones-pohjaista elämäkertaelokuvaa”, joka perustuu ”yksipuoliseen näkemykseen bändin historiasta”, uutisoi Billboard.

Linda Ramone vastustaa elokuvan toteuttamista ilman hänen osallisuuttaan. Kantajan asianajan mukaan kyse ei ole ”itsepäisyydestä vaan johtuu vastaajien käytöksestä ja rouva Ramonen ja tämän edesmenneen aviomiehen kohtelusta. Vastaajille annettu mahdollisuus kertoa auktoritatiivinen tarina Ramonesista ei tekisi oikeutta yhtyeelle ja sen perinnölle.”

Leighin lisäksi haasteessa on nimetty Joey Ramonen perikunnan edustaja David Frey.

Linda Ramone ja Mickey Leigh omistavat kumpikin puolet Ramones Productions -yhtiöstä, jonka kautta Johnnyn ja Joeyn perikuntien asioita hoidetaan. Vuosien varrella leirit ovat vääntäneet peistä oikeussaleissa useampaankin otteeseen.

Lisää luettavaa